Coronanieuws woensdag 11 maart: Man in Drachten (78) heeft coronavirus; GGD schakelt over op het Nederlands

11 mrt 2020 - 18:00

In Drachten is woensdag een derde geval van het coronavirus vastgesteld. Het gaat om een 78-jarige man, die op familiebezoek is geweest in Noord-Brabant. Hij zit op dit moment in thuisisolatie. Al het nieuws van woensdag over het virus vind je terug in dit liveblog. Het aantal coronabesmettingen in Fryslân staat nu op 3. Dinsdag werden de eerste twee gevallen vastgesteld. Een echtpaar uit Gorredijk is besmet met het coronavirus en zit in thuisisolatie.

17:56
Sluiting van liveblog

We sluiten dit liveblog voor nu. Bedankt voor het volgen. Mocht er nieuws zijn dan is dat te volgen op www.omropfryslan.nl

17:55
Overzicht van de dag:
15:47
NVM: Geen Open Huizen Dag op 28 maart

De NVM Open Huizen Dag op 28 maart gaat niet door vanwege het coronavirus om verdere verspreiding van het aantal besmettingen te voorkomen.

15:43
Domino's bezorgt pizza's contactloos vanwege coronavirus

Domino's bezorgt vanaf woensdag pizza's contactloos aan huis. Bij een bestelling kunnen klanten aangeven dat ze geen fysiek contact met de bezorger willen hebben. De bezorger zet de tas met het eten dan voor de deur en gaat een paar meter achteruit. Het betalen gaat via internet.

15:33
De Hollandse 100 gaat niet door

De organisatie van De Hollandse 100 heeft besloten het evenement op zondag 15 maart bij Thialf in Heerenveen niet door te laten gaan vanwege het coronavirus.

Een deel van de deelnemers aan De Hollandse 100 bestaat uit mensen met verminderde weerstand, zoals (ex) patiënten met lymfeklierkanker, dokters en verpleegkundigen. Hiermee wordt geld opgehaald voor onderzoek naar lymfeklierkanker.

In 2018 is er meer dan drie ton opgehaald bij de Hollandse 100.

15:26
Omrop Fryslân niet op bezoek bij Michel Vlap door coronavirus

Omrop Fryslân kan niet naar België reizen om Michel Vlap te bezoeken. In het kader van de Wedstrijd van de Week zou daar een reportage gemaakt worden over de Sneker, maar door het coronavirus heeft Anderlecht dat contact veboden.

In Brussel, de stad waar Vlap voetbalt, zijn alle evenementen die binnen zijn en meer dan 1000 toeschouwers trekt afgelast. Of de competitieronde in België zondag doorgaat is nog niet duidelijk. Anderlecht speelt een belangrijke wedstrijd tegen Sint Truiden.

15:23
Cambuur - NAC Breda gaat vooralsnog gewoon door met uitpubliek

De competitiewedstrijd vrijdagavond in de eerste divisie tussen SC Cambuur en NAC Breda gaat vooralsnog, net als alle andere voetbalwedstrijden buiten Noord-Brabant, gewoon door met thuis- en uitpubliek. Dat heeft voetbalbond KNVB woensdagmiddag na een speciale bijeenkomst over het coronavirus in Zeist laten weten.

15:14
Staatsbosbeheer zegt excursies af

Staatsbosbeheer zegt alle excursies de komende drie weken af vanwege het coronavirus. De maatregel geldt voor heel Nederland en is genomen "uit voorzorg".

Mensen die een excursie hebben geboekt, krijgen hun geld terug. Ook bijeenkomsten met groepen mensen gaan tot en met 3 april niet door.

14:42
Hotelsector merkt gevolgen coronavirus ook

De hotelsector wordt ook in Fryslân hard getroffen door de coronacrisis. Bijeenkomsten van bedrijven worden afgezegd, overnachtingen worden geannuleerd. En vooral: het blijft heel stil met nieuwe boekingen in april en mei. Bij bijvoorbeeld het WTC Hotel in Leeuwarden kunnen ze dat goed merken. In de crisis van 2008 was het erg, maar volgens de bedrijfsleider in Leeuwarden is dit nog van een hele andere orde.

Postplaza in Leeuwarden spreekt van Alarmfase 1. Dat betekent dat personeel nu niet nodig is, zoveel mogelijk met vakantie wordt gestuurd. Herman Schreuder van Post Plaza houdt alle dagen het nieuws over het coronavirus in de gaten. "Momenteel komen de gasten gelukkig nog, maar wat we wel zien is gasten hun bezoek in de komende maanden uitstellen. Zakelijke afspraken gaan niet door. Als er niet gereisd kan worden, kunnen er in april en mei minder gasten komen. Personeel zal dan extra vakantiedagen moeten opnemen."

De grote internationale oefening Frisian Flag op de vliegbasis in Leeuwarden lijkt vooralsnog wel door te gaan. Beide hotels zijn daar erg blij mee, omdat er dan veel kamers bezet zijn.

Trefwoorden: 
coronavirus COVID-19
(advertinsje)
(advertinsje)