Zoon van coronapatiënten Gorredijk niet besmet

10 mrt 2020 - 17:07

De 17-jarige zoon van het met corona besmette paar in Gorredijk is niet besmet met het coronavirus. Dat zegt het Bornego College, waar de jongen op school zit. Dinsdagochtend werd bekend dat het virus vastgesteld is bij de vader en moeder van de jongen. De jongen werd daarna ook getest.

Foto: Shutterstock

Hans Wildeboer van het Bornego College zegt: "Wij zijn hier heel erg blij mee, in de eerste plaats voor de leerling. Maar ook voor onze andere leerlingen en medewerkers. Ik denk dat veel mensen opgelucht zijn. Anders zou er toch een kans op besmetting aanwezig zijn."

Plan maken

De schoolgemeenschap hield al rekening met het virus. "Wij hebben al een hele tijd nagedacht over wat er moet gebeuren als zo'n situatie zich in Heerenveen voor zou doen. Dan is het met name belangrijk om leerlingen, medewerkers en ouders goed te informeren. Dat hebben we vanochtend gedaan. Maar kans op besmetting blijft er, dus je moet ook nadenken wat er moet gebeuren als er wel een besmetting is."

Zorgen

Sommige leerlingen zijn dinsdag niet naar school geweest. "Er zijn leerlingen en ouders die erg bezorgd zijn. Dat begrijpen we heel goed. We blijven alert en geven voorlichting. Wij willen het risico niet lopen dat wij een bron van meerdere besmettingen worden," zegt Wildeboer.

De zoon zit in VWO6 van het Bornego College aan de Ds. Kingweg in Heerenveen. Hij was maandag en dinsdag uit voorzorg al thuisgebleven. bestuurder Hans Wildeboer is blij met het nieuws dat de jongen niet besmet is. "Dit betekent dat de leerling binnenkort weer naar school kan. Tot die tijd wordt onze leerling begeleid in zijn voorbereiding op het examen."

"Voor onze scholen betekent de uitslag van de test dat we op dezelfde voet verder gaan", zegt Wildeboer. De school hoopt dat andere kinderen die zich ziek voelen thuisblijven. "Aan de ouders zeggen we ook: neem de verantwoordelijkheid", aldus Hans Wildeboer.

De vader en moeder van de jongen zijn rond de 50 jaar. De man heeft het coronavirus buiten de provincie opgelopen, bij zijn werk. De man had contact met een Brabander van wie op een later moment bleek dat hij het virus had.

Trefwoorden: 
Gorredijk coronavirus
(advertinsje)
(advertinsje)