liveblog | 10 maart 2020

LIVEBLOG: Coronavirus in Gorredijk, geen besmetting bij Friesland Lease

In Gorredijk zijn dinsdag de eerste Friezen met het coronavirus ontdekt. Het gaat om een paar, dat samen met hun zoon in thuisisolatie zit.
Laatst bijgewerkt: 10 maart 2020, 20:13 uur
19:00

Einde liveblog

Hierbij sluiten we het liveblog over het coronavirus voor vandaag. Mocht er later meer nieuws zijn omtrent het virus, dan lees je dat uiteraard direct bij ons op www.omropfryslan.nl en in de Omrop-app.
Dank voor het volgen!
18:55

Paleografiewedstrijd gaat niet door

Tresoar-medewerker Martha Kist zou komend weekend meedoen aan de eerste Nationale Paleografiewedstrijd. Die zou in Utrecht plaatsvinden, maar gaat niet door vanwege het coronavirus. Mensen die verstand hebben van oud schrift zouden het tegen elkaar opnemen, om zo te achterhalen wie het beste oude handschriften kan lezen.
18:33

Medewerker Friesland Lease niet besmet

De medewerker van Friesland Lease in Drachten, van wie eerder vandaag werd gedacht dat hij besmet was, heeft het virus niet. Dat is de uitslag van een test, zeit directeur Jan Baljeu.
Uit voorzorg werden negen medewerkers naar huis gestuurd.
17:13

Zoon niet besmet

De 17-jarige zoon van het met corona besmette paar in Gorredijk is niet besmet met het coronavirus. Dat zegt het Bornego College, waar de jongen op school zit. Dinsdagochtend werd bekend dat het virus vastgesteld is bij de vader en moeder van de jongen. De jongen werd daarna ook getest.
16:45

Friese Poort extra zuinig met mondkapjes

Bij de zorgopleidingen van ROC De Friese Poort zijn ze zuiniger dan anders met de mondkapjes. Dat meldt een woordvoerder van de school. Bij de opleiding voor tandartsassistente moeten de leerlingen normaal een mondkapje op als ze met een dummy oefenen. Nu hoeft dat niet, om kapjes te besparen. "Als een ziekenhuis ze dan nodig zou hebben, kunnen ze bij ons terecht", zegt de woordvoerder. De school heeft daar nog geen contact met het ziekenhuis over gehad.
© ANP
16:26

Wedstrijd Heerenveen gaat niet door

De wedstrijd tussen Willem II en SC Heerenveen gaat zaterdag niet door. Verschillende grote evenementen in Noord-Brabant gaan niet door vanwege het virus. Festivals, beurzen en profvoetbalwedstrijden zijn afgezegd.