Cambuur-speler Mühren over goals tegen Jong AZ: "Ze worden met de week mooier"

09 mrt 2020 - 23:48

Robert Mühren van SC Cambuur was na afloop van de wedstrijd tegen Jong AZ meer dan tevreden over zijn doelpunten. De Leeuwarders wonnen eenvoudig met 3-0 van de Alkmaarders. Twee van de drie doelpunten kwamen van de schoen van Mühren.

"Ze worden met de week mooier, ik moest er zelf ook om lachen", zei een blije Mühren. Een verklaring voor zijn goede prestaties van de afgelopen weken heeft hij niet. "Ik weet het niet, vul jij het maar in. Het is voor het eerst dat ik geen antwoord kan geven", zei hij tegen sportverslaggever Andor Faber.

Uiteindelijk vindt hij het het belangrijkst dat Cambuur won. "Laten we even het belangrijkste voorop stellen en dat is dat we hier gewoon met 0-3 winnen en dat we nog negen finales te gaan hebben." Hij houdt er niet van om over zichzelf te praten en heeft het liever over het verloop van de wedstrijd en de prestaties van zijn teamgenoten.. Het derde doelpunt van Michael Breij vindt Mühren dan ook wel mooier dan de twee die hij zelf maakte. "Alle credits naar Michael."

Trainer Henk de Jong vond alle drie doelpunten mooi en had wel verwacht dat Mühren weer goed zou presteren. "Ik kijk er niet meer van op. Ik werk elke dag met die jongen en hij heeft vertrouwen. Hij werkt ook verschrikkelijk hard voor het team en denkt met mij mee. Het mannetje is 'weergaloos in bepaalde dingen, mooi laten staan.

Niet alleen over Mühren was hij tevreden, maar over de hele ploeg. "De jongens op de bank ook. Die leven mee, dat is niet normaal."

Mees Hoedemakers speelde maandagavond tegen zijn oude ploeg. "Dan is het wel extra lekker om te winnen", geeft hij eerlijk toe. "Ik keek er heel erg naar uit om deze wedstrijd te spelen, om deze gasten weer even te zien."

Over de mooiste goal van de avond hoeft Hoedemakers niet lang na te denken. "Die eerste natuurlijk, daar hoeven we niet lang over te praten. Die 'Muurtjes' doet het gewoon weer. Genieten, ik kan niet anders zeggen." Hij ziet ook dat Mühren ze er van alle hoeken en standen in schiet. "Ik ben er alleen maar blij mee, maar het is ongelofelijk."

(advertinsje)
(advertinsje)