SC Cambuur boekt eenvoudige winst op Jong AZ en maakt weer een gat met De Graafschap

09 mrt 2020 - 22:20

SC Cambuur is weer ruim koploper in de Keuken Kampioen Divisie. Op sportpark Wijdewormer werd met 3-0 gewonnen van Jong AZ. Aan de hand van topscorer Robert Mühren maakte de ploeg van Henk de Jong voor rust de klus al af. De Leeuwarders staan nu weer vier punten los van concurrent De Graafschap.

Foto: Orangepictures

Na een kleine tien minuten spelen kwam het eerste gevaar van de voet van Robert Mühren, maar de spits van de Leeuwarders kreeg zijn voet niet goed tegen de bal, en daardoor was het een eenvoudige bal om op te pakken voor keeper Rody de Boer. Cambuur was de gehele eerste helft beter, en leek ook op voorsprong te komen, maar Ragnar Oratmangoen (schot gekeerd door De Boer) en Doke Schmidt (rebound hoog over) slaagden er niet in het net te vinden.

Dat deed topscorer Mühren even later wel. Met een doelpunt dat leek op het doelpunt van Marco van Basten op het EK van '88 zette hij de Leeuwarders in Wijdewormer op 0-1. Daarna gebeurde er tot tien minuten voor rust niet veel, ook omdat niet heel goed speelde, maar het werd wel 0-2. Mühren zette met zijn tweede succesvolle volley de stand op 0-2. Op slag van rust kwam Cambuur goed weg, omdat een scrimmage voor het doel van keeper Sonny Stevens wel kansen opleverde, maar geen doelpunten voor Jong AZ.

De tweede helft was van beide kanten niet bijzonder. Een hoogtepunt was dan ook welkom, en daar zorgde Michael Breij voor. Hij schoot de bal vanuit een volley net voorlangs. Een kwartier voor het einde van het duel kreeg Cambuur de kans op 0-3, maar de voorzet van Mühren kon niet binnengetikt worden door Robin Maulun. Net voor het eindsignaal kwamen de Leeuwarders toch nog op 0-3. Weer door een volley, maar deze keer niet door Mühren. Rechtsbuiten Breij schoot de bal na een goede voorzet beheerst binnenkant rechts via de onderkant van de lat in het doel.

Jong AZ - SC Cambuur: Robert Mühren ('20), Robert Mühren ('36), Michael Breij ('90+4)

Opstelling SC Cambuur: Steven, Sambissa, Schouten, Mac-Intosh, Schmidt, Maulun, Hoedemakers ('76/Akoy), Jacobs, Oratmangoen ('74/Antonia), Mühren ('84/Ladan), Breij

(advertinsje)
(advertinsje)