ONS Sneek kan koploper niet verrassen, ook Buitenpost verliest

07 mrt 2020 - 17:05

ONS Sneek heeft zaterdagmiddag niet kunnen verrassen in de wedstrijd tegen koploper van de derde divisie Sparta Nijkerk. De Sneker verloren met 4-1. Ook Buitenpost verloor: Berkum was met 5-0 te sterk in de wedstrijd in de hoofdklasse B.

Foto: Orange Pictures

ONS moest aantreden tegen koploper Sparta Nijkerk. De ploegen gingen gelijk op en kregen beide een paar kleine kansen. Na een halfuur viel de eerste goal. Tyson dos Santos zette de Snekers verrassend op voorsprong. Vlak voor rust maakte Sparta weer gelijk

Na rust kwam het goede spel vooral van de thuisploeg. Sparta kreeg een paar grote kansen en kwam in de 65e minuut ook tot scoren. Mo al Haydar kopte een hoekschop binnen. Amper een minuut later maakte Jerry Geurtsen ook al de 3-1 voor de Nijkerkers. Twee minuten voor tijd werd het nog 4-1 door een doelpunt van Wesley de Laat.

ONS blijft zestiende in de derde divisie, tien punten achter DOVO. Hekkensluiter VVOG staat één punt achter de Snekers en moet nog een wedstrijd inhalen.

Buitenpost verliest met grote marge

De Blauwkes kwamen na een kleine twintig minuten spelen op achterstand. Michel van Aggele schoot raak voor de thuisploeg. Chris van der Meulen maakte er vijf minuten voor rust 2-0 van.

Na rust zette de thuisploeg Buitenpost meteen onder druk. Een grote kans werd naast geschoten, maar een minuut later werd het door een snelle counter 3-0. De Blauwkes konden daarna even in de aanval, maar kwamen niet tot een doelpunt. Dat lukte Berkum in de 65e minuut wel weer: 4-0. In de laatste minuut werd het ook nog 5-0.

Buitenpost is nog altijd hekkensluiter van de hoofdklasse B met tien punten. De ploeg van Jasper Bouma heeft nog wel een wedstrijd tegoed.

(Advertentie)
(Advertentie)