Museum Hert fan Fryslân in Grou gaat dicht: te weinig bezoekers

06 mrt 2020 - 21:23

Museum Hert fan Fryslân in Grou sluit op 1 december dit jaar de deuren voor publiek. Er komen te weinig bezoekers en er zijn niet genoeg mensen om het museum draaiende te houden. Op 1 april gaat het museum nog een keer voor acht maanden open met onder andere de expositie '75 jaar Vrijheid: Grou in oorlogstijd'.

Museum Hert fan Fryslân in Grou - Foto: Wikimedia Commons

Het museum in Grou zal zich nu richten op een goede kerncollectie van cultuur en historie van Grou en omstreken. Ook zoeken ze aansluiting bij de plannen voor een multicultureel centrum in Grou.

Begon in oude raadshuis

It Hert fan Fryslân is in 1956 van start gegaan in het raadhuis van toen nog Idaarderadiel, waar het gemeentemuseum gratis in zat. Sinds 2018 moet er betaald worden voor de huisvesting en met een stabilisatie van duizend bezoekers op jaarbasis is het volgens het bestuur van het museum niet langer verantwoord om het museum zelfstandig open te houden.

Voor het beheer en veiligstellen van de kerncollectie zoekt het museum steun bij de vrienden, die op 22 april de jaarvergadering hebben. Het museum zoekt ook nog mensen in het bestuur en de vrijwilligersploeg voor de samenstelling van de kerncollectie en voor het bouwen aan een nieuwe toekomst.

(Advertentie)
(Advertentie)