Skills the Finals: "Als ik bezig ben zit ik in mijn eigen bubbel"

05 mrt 2020 - 17:44

Ongeveer 1000 (v)mbo'ers gaan met elkaar de strijd aan, wie wordt de beste kok, bloemist of metselaar van Nederland? In meer dan 50 beroepen in het (v)mbo willen studenten de beste van dit NK worden. De strijd is woensdag begonnen in het WTC Expo in Leeuwarden. Vrijdag is de finale van deze strijd.

Foto: Omrop Fryslân

Donderdag was de moeilijkste dag van de drie dagen. Melissa Tonkers is studente Schoonheidsspecialiste. "Hier keek ik het meeste tegenop wel. Ik heb vandaag intensieve massages, rugbehandelingen en benen harsen gedaan", vertelt ze.

Melissa maakt haar klaar voor de finale op vrijdag. "Ik heb heel veel zin in morgen. De zenuwen voel ik nog niet, maar ik denk morgen wel extra", zegt ze. "Tijdens de finale ben ik bezig met make-up en het lakken van nagels op handen en voeten. We zitten ook elke dag op verschillende plekken, zodat mensen uit verschillende hoeken het kunnen volgen. Ik weet nog niet waar ik morgen zit. Maar dat maakt mij niet uit. Wanneer ik bezig ben zit ik in mijn eigen bubbel en krijg ik niets van de omgeving mee."

Verslaggever Jeroen Boersma praat met Melissa Tonkers

Ook Ruben maakt zich klaar voor de finale. Hij is student van de koksopleiding. "Ik ben nu al bezig voor morgen. Ik heb nu tijd over en alles wat je de dag ervoor kunt doen is mooi meegenomen." Ruben is zelf wel tevreden over hoe het gaat. En zijn coach nog meer. ""Het gaat fantastisch. Het is echt een heel hoog niveau!", vertelt Roel Dijkstra.

Vorig jaar werd Ruben vierde van heel Nederland, dus hij is nu extra gemotiveerd om nu toch eerste te worden. "Er is altijd een kans dat ik eerste word." "Maar er zitten zoveel haken en ogen aan de puntentelling, je weet het nooit", vult zijn coach aan.

Jeroen Boersma praat met student Ruben en zijn coach Roel Dijkstra

(advertinsje)
(advertinsje)