Isabelle Diks heeft niets verkeerd gedaan bij vergoeding woon-werkverkeer

04 mrt 2020 - 21:34

Tweede Kamerlid Isabelle Diks van GroenLinks valt niets te verwijten over het feit dat ze een vergoeding krijgt voor woon-werkverkeer. Ze stond als inwoner van Leeuwarden ingeschreven, maar woonde vooral in haar appartement in Den Haag. Hierdoor kreeg ze een hogere vergoeding van de Tweede Kamer. Toen daar consternatie over ontstond, stortte ze een deel van het geld terug. Het zou gaan om zo'n 25.000 euro.

Foto: ANP

Nu heeft een onafhankelijke adviseur integriteit van de Tweede Kamer geconcludeerd dat ze dat geld wel rechtmatig verkreeg. Vorig jaar was ze erg ziek en daarna kon ze in de herstelperiode minder in Leeuwarden zijn, zo verklaarde ze zelf. Wel zegt de adviseur dat het beter was geweest als Diks zich eerder had ingeschreven in Den Haag.

Wachtgeld

Diks kwam afgelopen jaar ook al in opspraak omdat ze wachtgeld kreeg boven op haar salaris als Kamerlid. Dat kreeg ze omdat haar loon als Kamerlid lager was dan het salaris dat ze kreeg als wethouder in Leeuwarden, de baan die ze opgaf voor het plekje in Den Haag. Ook dat geld heeft ze terugbetaald.

(Advertentie)
(Advertentie)