VVV Waterland overspoeld met boekingen na Boer Zoekt Vrouw

03 mrt 2020 - 13:11

Bijna 2,6 miljoen mensen zagen afgelopen zondag naar het programma Boer Zoekt Vrouw op de KRO-NCRV. Het was een speciale aflevering voor Fryslân, want de beelden waren opgenomen in het terpdorp Allingawier in de gemeente Súdwest-Fryslân. Grietje Hoekstra van VVV Waterland zat zelf ook op de bank, zo zegt ze dinsdagochtend in het radioprogramma Muzyk yn bedriuw.

Foto: Het Friese Museumdorp

"De makers hadden contact opgenomen met het museumdorp en zeiden: wij willen graag twee dagen bezit nemen van jullie museum", vertelt Grietje Hoekstra. "Ze wilden graag langskomen want ze waren erg enthousiast." Hoekstra is zelf ook enthousiast, ze vindt het fantastisch en een mooie promotie voor de regio.

De eerste reacties zijn ook al binnen. "Wij hebben al boekingen gekregen, van familiereünies, bedrijfsuitjes en bruiloften in 2021. We zagen ook wel een piek in het aantal bezoekers op de website, die is toegenomen met bijna 34 procent.

"Typisch Fries"

Hoekstra vond zelf de beelden die vanuit de lucht waren gemaakt het mooiste. "Ik vond ze prachtig. Dat zijn voor mij echt typische Friese beelden, die iedereen ook enorm trots maken op dit gebied."

Grietje Hoekstra over Boer Zoekt Vrouw op zondagavond

Trefwoorden: 
Allingawier Boer zoekt vrouw
(advertinsje)
(advertinsje)