Honderden vrijwilligers maken strand Schiermonnikoog schoon

De stranden van het waddeneiland Schiermonnikoog worden half maart twee dagen lang opgeruimd. Bij de strandschoonmaakactie zullen zo'n 270 vrijwilligers helpen om het afval op te ruimen, in het kader van de zestiende editie van NLdoet.
© Omrop Fryslân, Remco de Vries
Op het eiland ligt nog veel afval van de containerramp met de MSC Zoe, in januari 2019. In combinatie met de drie stormen Ciara, Dennis en Ellen, waarbij veel afval aanspoelde, ligt er nog heel wat afval om op te ruimen. De boswachters van Natuurmonumenten vinden nog veel schoenen, speelgoed, kussens en matrassen.

Vrijwilligers en gemeentemedewerkers

Vrijdag 13 maart zal een team van zeventig vrijwilligers uit het opleidingscentrum van de Koninklijke Marechaussee aan de gang met het opruimen, langs het wad en het westerstrand. Een dag later zullen nog eens tweehonderd deelnemers het strand tussen paal 3 en paal 16 vrij maken van afval. Medewerkers van de gemeente Schiermonnikoog zullen die dag ook helpen.
Het is de bedoeling dat in twee dagen tijd het hele eiland van oost naar west weer schoon wordt en er duizenden kilo's afval worden opgeruimd.