Burgemeester Harry Oosterman: "Er gaan volop geruchten over de oorzaak van de brand"

02 mrt 2020 - 10:19

Burgemeester Harry Oosterman moet nog altijd een beetje bijkomen van de grote brand in Oosterwolde, die een loods in de nacht van zaterdag en zondag volledig in as lag. "De grote vraag is uiteraard hoe de brand kon ontstaan. Er gaan al volop geruchten over de oorzaak. We moeten goed kijken wat er gebeurd is."

In het dorp zijn allerhande vragen over hoe de brand kon ontstaan. De inspectie doet nog onderzoek naar de toedracht. In de tussentijd wordt de schade geïnventariseerd. Burgemeester Oosterman: "Voor de ondernemers is dit een drama. Ik heb nog niet veel ondernemers gesproken, maar voor het MKB is dit een klap."

Foute boel

Ondernemer Johan Mulder kwam met de schrik vrij. Zijn expeditiebedrijf Mulder & Zn. ligt naast de loods die in vlammen opging. "Toen ik kwam aanrijden, zag ik al wel: dit is foute boel. Maar het was spannend. Het maakte diepe indruk. We hebben geluk gehad met de windrichting. We zijn door het oog van de naald gekropen. Een van onze vrachtwagens heeft wel brandschade opgelopen, maar we hebben 'm kunnen behouden."

Foto: Omrop Fryslân, Onno Falkena

Grote bewondering

Burgemeester Oosterman is trots op alle brandweerkorpsen die in actie moesten komen. Oosterman: "We hebben zondag met de betrokkenen een korte evaluatie gehouden. Ik heb grote bewondering voor de brandweer, die heeft weten te voorkomen dat de brand nog ernstiger werd. Complimenten ook voor de samenwerking tussen de brandweer en de gemeente."

Ook Mulder is blij met de snelle hulpverlening. "Ook wij zijn vol lof over de brandweer. In één woord geweldig."

Burgemeester Harry Oosterman

Meer nieuws in Oosterwolde

Vrijdag werd er een inval gedaan door de politie en defensie in de Kringloopwinkel in Oosterwolde, waar in wapens en drugs zou worden gehandeld. Een 34-jarige man uit Oosterwolde en twee mannen uit Leeuwarden van 34 en 31 jaar zijn aangehouden als verdachten.

(advertinsje)
(advertinsje)