GGD Fryslân: "Paar Friezen getest op coronavirus, maar alle testen waren negatief"

02 mrt 2020 - 08:34

In Fryslân zijn een paar mensen getest op het coronavirus, maar tot nog toe waren deze testen allemaal negatief. "Het gaat om mensen die terugkomen uit een regio waar het coronavirus heerst", vertelt Margreet de Graaf van de GGD Fryslân. "Wanneer zo'n vakantie minder dan twee weken geleden is, dan kunnen mensen bellen en worden ze getest. Maar tot nu toe waren al die testen negatief."

Foto: Shutterstock.com

Iedere dag krijgt de GGD zo'n 60 tot 100 telefoontjes van mensen die zich zorgen maken. Dat valt nog mee, vindt De Graaf. "Friezen zijn gelukkig een rustig volkje, dus tot nu toe valt het mee." En dat is maar goed ook, want in principe is er nog altijd geen reden tot paniek, vindt De Graaf. "Het coronvirus lijkt niet gevaarlijker dan een gewone griep. We houden het extra goed in de gaten omdat het een nieuw virus is."

Even bellen

Telefoontjes gaan vooral over vragen van mensen die op vakantie zijn geweest. Maar ook huisartsen die voor de zekerheid bellen om te controleren of een patiënt corona heeft.

De handen goed wassen en in een zakdoek of de binnenkant van je elleboog hoesten, zijn de meest belangrijke voorzorgsmaatregelen om corona tegen te gaan. De Graaf: "Wees alert, maar de kans is groter dat je een gewone griep krijgt."

Margreet de Graaf van de GGD Fryslân

Trefwoorden: 
GGD Fryslân griep coronavirus
(advertinsje)
(advertinsje)