Ireen Wüst: "Deze is zo mooi, omdat het geen gemakkelijke route was"

01 mrt 2020 - 16:50

"Het zegt me heel veel. Ik ben er heel trots op dat dit is gelukt. Enorm blij ook." Ireen Wüst is opgelucht en ontzettend trots na het behalen van haar zevende wereldtitel allround. Wüst behaalde zondag met overmacht de allroundtitel in het Noorse Hamar.

Ireen Wüst over haar zevende wereldtitel:

Wüst had bij het ingaan van de laatste afstand een voorsprong van meer dan zes seconden op haar Canadese concurrent Ivanie Blondin. Haar voorblijven in de laatste rit zou genoeg zijn, dat was wel duidelijk. "Dus ik zat te wachten op een aanval. Ik nam gewoon de leiding, zat te wachten op een aanval om die te pareren, maar die kwam niet. Dus dat voelt wel goed."

De overwinning leek eenvoudig tot stand te komen. Maar met overmacht? "Dat weet ik niet. Achteraf is altijd makkelijk praten, hè."

Ireen Wüst met haar ouders en Letitia de Jong - Foto: www.orange-pictures.nl

Wüst is vooral trots op hoe het dit seizoen is gegaan. Ze ging dit seizoen voor de wereldtitel op de 1500 meter. Die haalde ze twee weken geleden al binnen in Salt Lake City. "Deze is mooi omdat het geen gemakkelijke route was. Ik heb daarom dit jaar geen drie kilometers kunnen rijden. Als je dan uiteindelijk toch nog wel wereldkampioen allround wordt, is dat wel speciaal."

Volgende week volgt nog de wereldbekerfinale in Heerenveen. "Een perfect seizoen? Ook nog Europees kampioen op de 1500 meter. Dit is wel een feestje waard. Ik ga vanavond wel even met Letitia en m'n ouders een wijntje drinken."

(advertinsje)
(advertinsje)