Technische recherche onderzoekt oorzaak grote brand Oosterwolde

01 mrt 2020 - 12:47

De technische recherche voert momenteel onderzoek uit naar de oorzaak van de grote brand in Oosterwolde. Die was afgelopen nacht in een loods aan de Zoltstede. Het terrein is nu opgeschaald naar 'plaats delict'.

Bylden ravaazje grutte brân Easterwâlde

Afgelopen vrijdag waren er op meerdere plaatsen in het Noorden invallen naar aanleiding van een groot onderzoek naar georganiseerde criminaliteit, ook in Oosterwolde. Het onderzoek is gericht op wapenhandel, drugs en geweldsdelicten. Daarbij werden ook drie Friezen aangehouden. In Oosterwolde werd de kringloopwinkel doorzocht. Of deze brand daarmee verband houdt, is nog niet bekend.

Politiewoordvoerder Paul Heidanus zegt daarover: "We weten natuurlijk wat er in die zaak gebeurd is. Dit is een brand, dat is van een andere orde. Wij moeten onderzoek doen, dus eerst maar eens zien wat daar uit komt."

Foto: De Vries Media

Het onderzoek kan pas goed van start gaan als de brand uit is. Heidanus. "Dat betekent feitelijk dat wij onderzoek doen naar de toedracht van deze grote brand. Daarvoor is de forensische opsporing ook ter plekke gekomen, maar we kunnen dat pas doen als de brand meester is." De brandweer denkt nog de hele dag bezig te zijn met nablussen.

"Daarnaast zijn we heel nadrukkelijk bezig met het krijgen van informatie van mensen die iets hebben gezien. Als ze iets hebben gezien, willen wij dat weten." Getuigen worden opgeroepen om contact op te nemen via 0900-8844.

Wat weten we tot nu toe over de brand in Oosterwolde?

In verband met de situatie in Oosterwolde is er zondagavond een extra televisie-uitzending van Fryslân Hjoed bij Omrop Fryslân.

Trefwoorden: 
brand Oosterwolde
(Advertentie)
(Advertentie)