Woningen ontruimd vanwege grote brand in Oosterwolde, politie zoekt getuigen

01 mrt 2020 - 11:27

In Oosterwolde zijn zondagmorgen woningen ontruimd vanwege de brand in een loods aan de Zoltstede. Er komt nog altijd veel rook vrij bij de brand die in de nacht van zaterdag op zondag ontstond. Het bedrijfspand is volledig verloren gegaan bij de brand.

Foto: Omrop Fryslân, Wendy Kennedy

De woningen die zijn ontruimd liggen aan de Molenweg. Andere huizen verder van de brand af liggen, hoeven nog niet te worden ontruimd, meldt de brandweer. Mensen worden opgevangen in de zorginstelling Stellinghaven aan de Schapekamp.

Vanwege de rookontwikkeling is zondagmorgen voor de tweede keer een NL-Alert verzonden. Het advies voor omwonenden is nog altijd om ramen en deuren te sluiten en ventilatie uit te zetten.

In de loods waren meerdere bedrijven gevestigd, onder andere een opslag voor pallets en een kermisexploitant. Het pand is niet meer te redden.

Foto: Omrop Fryslân, Wendy Kennedy

Getuigen gezocht

De politie doet onderzoek naar de toedracht van de brand en zoekt getuigen. Het forensisch onderzoek kan pas beginnen als de brand volledig is geblust. De politie wil graag in contact komen met mensen die iets verdachts hebben gezien of meer informatie over de brand hebben.

Trefwoorden: 
brand Oosterwolde
(Advertentie)
(Advertentie)