Ontlading en emotie bij SC Heerenveen na langverwachte winst

01 mrt 2020 - 10:35

De blijdschap bij SC Heerenveen is groot na de winst van zaterdagavond tegen FC Twente. In Enschede zette de Friese club 3-2 op het scorebord. Het was voor het eerst sinds 8 december dat Heerenveen wist te winden en daarom was de ontlading groot bij de spelers en de trainer.

Filip Bednarek fan SC Hearrenfean

Doelman Filip Bednarek vond het fantastisch. "Het is echt wel een hele grote ontlading voor mezelf, omdat ik toch in het doel ben gaan staan om wedstrijden te winnen. Ik vind het echt schitterend, een en al grote emotie en ontlading voor mezelf."

Voor de uitwedstrijd waren meer dan 500 supporters van SC Heerenveen meegereisd naar Enschede. Bednarek was blij dat ze terug naar huis konden met de winst. "Die mensen namen de moeite en kwamen ons steunen. Ze verdienen het om die emotie en ontlading met ons te delen. Uiteindelijk spelen we voor hen en des te mooier dat we ze kunnen belonen met drie punten."

Foto: www.orangepictures.nl

Ook bij trainer Johnny Jansen was de opluchting groot. "Het voelt heel erg goed." Toch kwamen er twijfels toen Heerenveen met 3-0 voor stond, maar FC Twente terugkwam en in de slotfase de stand zelfs op 3-2 wist te zetten. "Dan zie je toch dat er een beetje paniekvoetbal ontstaat. Dat is toch de druk die dan op het elftal komt."

Trainer Johnny Jansen fan SC Hearrenfean

Volgens speler Joey Veerman was de slechte eindfase volledig aan Heerenveen zelf te danken. "We hadden gewoon veel meer moeten scoren. Maar uiteindelijk moeten we het daar helemaal niet meer over hebben. We hebben gewoon lekker drie punten en we kunnen weer een beetje omhoog kijken."

Joey Veerman fan SC Hearrenfean

De komende wedstrijd die voor SC Heerenveen op het programma staat, is het duel tegen Ajax. De Amsterdammers komen volgende week zaterdag naar het Abe Lenstra Stadion.

Trefwoorden: 
SC Heerenveen voetbal
(Advertentie)
(Advertentie)