Heerenveen verslaat Twente en wint voor het eerst sinds december

SC Heerenveen heeft zaterdagavond voor het eerst sinds 8 december weer eens gewonnen in de eredivisie. FC Twente werd in Enschede met 2-3 verslagen door doelpunten van Faik, Ejuke en Veerman.
© Orange Pictures
De Friezen begonnen de wedstrijd met Alen Halilovic in het basiselftal, in plaats fan spits Odgaard. De Deen kwam de afgelopen wedstrijden niet tot scoren en werd daarom vervangen door trainer Johnny Jansen.

Meteen in de aanval

Heerenveen zocht meteen de aanval en kreeg al snel een paar kansen. Na vijf minuten schoot Alen Halilovic op doel. De bal werd in eerste instantie tegengehouden door Twente-doelman Joël Drommel, maar aanvoerder Hicham Faik was scherp en schoot de rebound binnen: 0-1.
De grootste kansen waren ook daarna voor de Friezen. Een schot van Joey Veerman werd bijvoorbeeld maar net geblokkeerd door een verdediger van Twente. Langzaamaan kreeg de thuisploeg ook wat kansjes. Filip Bednarek moest na 25 minuten redding brengen op een schot van Verdonk. Tien minuten later ging een schot van diezelfde Verdonk maar net over.
In de laatste minuten van de eerste helft kwam Heerenveen nog heel dichtbij de 0-2. Halilovic pikte de bal op en haalde uit, maar zijn schot werd geblokkeerd. Een paar minuten later was er een grote kans voor Chidera Ejuke. De vleugelspeler, die ditmaal in de spits speelde, schoot, maar de bal ging recht op Drommel af.

Snelle 0-2

Na rust ging Heerenveen meteen weer in de aanval en in de 48e minuut was het ook raak. Ejuke, die in de eerste helft nog niet veel had laten zien, speelde door de Twente verdediging heen en schoot mooi raak: 0-2.
Van Bergen, Van Rhijn en Ejuke vieren de 0-2 © Orange Pictures
Een paar minuten later was het ook al 0-3 door Joey Veerman. De middenvelder kreeg de bal van Ejuke, kreeg veel tijd en kon de bal zo zuiver raak schieten.
Met nog een halfuur te gaan kwamen de Twentenaren nog terug in de wedstrijd. Keeper Bednarek maakte een overtreding, voor scheidsrechter Joey Kooij genoeg reden om een penalty te geven. Haris Vuckic verzilverde de strafschop.

Spannende slotfase

Met nog twintig minuten te gaan kwam de thuisploeg helemaal terug in de wedstrijd toen Lindon Selahi één-op-één met Bednarek de 2-3 scoorde. Het werd daardoor nog spannend in de slotfase. Queensy Menig werd net voor tij gevaarlijk maar Sven Botman kon de aanvaller net op tijd afstoppen. Daarmee waren de drie punten binnen.

Eerste winst sinds december

Het is voor het eerst sinds 8 december dat Heerenveen weer eens wint in de eredivisie. Toen werd RKC Waalwijk met 1-3 verslagen.
FC Twente - SC Heerenveen 2-3 (0-1). 4. Faik 0-1, 48. Ejuke 0-2, 55. Veerman 0-3, 65. Vuckic 1-3, 72. Selahi 2-3.
Opstelling SC Heerenveen: Bednarek; Van Rhijn, Dresevic, Botman, Floranus; Veerman (74/Akujobi), Faik, Kongolo; Van Bergen, Ejuke (89/Høegh, Halilovic (78/Odgaard).