Op & Ut: Dichtbundel, lezing, natuur en ook nog het weer

Elke zaterdag zijn in het programma Op & Ut interessante zaken te horen en zien op radio en tv. In de uitzending van deze week krijgt presentator Roelof Lousma bezoek van Johan de Jong met nieuws uit de natuur. Piet & Klaas over waar ze mee bezig zijn en nog veel meer.

Nieuws uit de natuur met Johan de Jong:

Nijs út de natoer mei Johan de Jong
De scholekster is bezig, de grote witte reiger is er ook en we horen vreemde vogelgeluiden in de show. Johan de Jong praat ons bij.

Drie verschillende concerten, maar toch één concert:

Trije ferskillende konserten, mar dochs ien konsert
Een koffieconcert met drie verschillende concerten maar dan toch één concert. Hoe zit dit nu precies? Sijke de Jong van volksdansgroep 'Fleurich yn 't rûn', Hiltsje Blumers van koor 'Nim it sa 't is en plat derfoar en Saapke de Groot van Fanfare O.K.K. leggen uit hoe dit zit.

Piet Paulusma & Klaas Piekstra komen ook even langs:

Piet Paulusma & Klaas Piekstra komme ek efkes lâns
Het coronavirus houdt iedereen bezig, maar Piet en Klaas niet heel erg. Ook zijn we wel benieuwd of het beter weer gaat worden.

Anne Feddema komt met een splinternieuwe dichtbundel:

Anne Feddema komt mei in splinternije dichtbondel:
Schrijver, dichter en kunstenaar Anne Feddema heeft op het moment een aantal exposities en komt ook nog met een dichtbundel. Hij heeft het druk, maar heeft gelukkig ook wat tijd voor ons.

Willem Schoorstra over zijn lezing in Wijnaldum:

Willem Schoorstra oer syn lêzing
Schrijven en columnist Willem Schoorstra kennen we van zijn boeken over Redbad en Grutte Pier. Hij weet ook veel van de Scandinavische schatten mei ringburchten, runenstenen en grafheuvels. Zoveel dat hij er een lezing over geeft in Wijnaldum.