Cambuur wint, concurrentie verspeelt punten: "We staan er geweldig voor"

28 feb 2020 - 23:37

Het ging allemaal niet heel eenvoudig, maar Sportclub Cambuur is weer een stap dichter bij promotie naar de eredivisie. De ploeg van Henk de Jong won thuis met 4-2 en loopt uit op een groot deel van de concurrentie. "We hebben gewoon gewonnen van een goede tegenstander", zei De Jong. "En de concurrentie, op De Graafschap na, laat punten liggen. We staan er geweldig voor."

Trainer Henk de Jong:

De weersomstandigheden in Leeuwarden maakten het niet eenvoudig, zei de trainer van de Leeuwarders. "Dit was zo lastig. Het waaide zo hard en er viel ook nog sneeuw. Het is zo lastig met de wind, we waren gewoon onderkoeld in de rust. Ik heb het nog nooit zo meegemaakt."

In de rust kregen de spelers van Cambuur jassen aan. "Robert Mühren zei tegen mij: 'Trainer, ik krijg het niet meer warm.' En als je dan ziet wat we op konden brengen in de tweede helft, dat geeft mij zoveel voldoening."

Al niet de snelsten

Beide ploegen hadden te maken met de kou, maar De Jong denkt dat Jong PSV er beter tegen kon. We zijn al niet de allersnelsten en dan word je ook nog eens stijf door de kou. Dan ben je niet in het voordeel tegen die snelle mannetjes van PSV."

In de rust bracht Henk de Jong middenvelder Jamie Jacobs het veld in. Daardoor schoof Michael Breij naar de rechterkant. Beide spelers scoorden na rust. "Het was mijn gevoel dat we iets moesten veranderen. Er moest iets gebeuren." De winst zorgde voor opluchting bij De Jong. "Excelsior uit, NEC uit, Almere City uit, deze wedstrijd: ze waren allemaal moeilijk. Maar we winnen wel! En dan ben je goed bezig."

In normale weersomstandigheden zou-ie over zijn gegaan, maar nu pakte de wind 'm en waaide de bal zo het doel in.

Jamie Jacobs over zijn goal

Jacobs was in de eerste competitiehelft regelmatig van grote waarde voor Cambuur, mede omdat hij vaak scoort. De afgelopen weken moest Cambuur het zonder de middenvelder stellen, want hij was geblesseerd. Tegen Jong PSV maakte hij z'n rentree en hij scoorde direct, op een curieuze manier. "Ik stond even met de handen in het haar! Ik dacht, deze bal moet erin. Dus ik schoot, maar de bal ging via de handen van de keeper de lucht in. In normale weersomstandigheden zou-ie over zijn gegaan, maar nu pakte de wind 'm en waaide de bal zo het doel in."

Jamie Jacobs:

Met die goal kwam Cambuur op 3-2. Daarvoor hadden de Leeuwarders het lastig. "Dat hebben we dit seizoen al vaker gehad", zegt Jacobs. "Dan komen we 1-0 voor en daarna verzwakken we wat. We zijn wat minder scherp dan in de eerste twintig minuten. De tweede helft geven we weer gas en dan pakken we het op. Zo kunnen we de wedstrijd alsnog binnenslepen."

Race om promotie

Dat lukte ook nu weer. En dus houden de Leeuwarders een goed gevoel over aan de wedstrijd, helemaal gezien de resultaten van de concurrentie. "Het was niet onze allerbeste wedstrijd, maar we hebben wel gewoon 4-2 gewonnen en we zijn weer twee punten uitgelopen op Volendam. Dat is hartstikke lekker in de race om promotie."

Want dat de Leeuwarders er goed voor staan in de strijd om promotie, dat is wel zeker. "We staan elf punten voor, we zijn in 90% van de wedstrijden beter dan de tegenstander, dus dan verwacht ik ook dat we dat door kunnen zetten in de laatste tien wedstrijden. Dat verdient deze club ook."

(advertinsje)
(advertinsje)