Hoopvolle Letitia de Jong kijkt naar podium: "Het zit heel dicht op elkaar"

Letitia de Jong heeft na de eerste dag van het wereldkampioenschap sprint een podiumplaats nog niet uit haar hoofd gezet. De schaatster uit Heerenveen staat na de eerste 500 en 1000 meter op de zevende plaats in het klassement, maar: "Het zit heel dicht op elkaar."
Letitia de Jong na de eerste dag: "Ik kijk nog altijd omhoog"
Reaksje Letitia
Van te voren zei De Jong dat het haar hoofddoel is om bij de eerste zeven te eindigen. Daar staat ze nu, halverwege het toernooi. En dus is ze positief over dag één: "Ik was stabiel, ik heb niet verloren, maar eigenlijk ook niet gewonnen. Het was een goede dag, maar ik denk dat ik morgen toch nog wat beter kan."
Letitia de Jong op de 1000 meter © www.orange-pictures.nl
Die winst valt dan vooral te halen op de 500 meter. Daarop eindigde De Jong nu elfde. "Vooral het rechte stuk na de bocht kon beter. Het ijs is minder snel, dus je glijd minder door. Daardoor was het aansnijden van de bocht net wat te lang", legt de rijdster van Team Iko uit. "Met die gedachte ga ik de 1000 meter in en die heb ik goed uitgevoerd." Op die afstand werd De Jong vierde, net achter Jorien ter Mors (tweede) en Jutta Leerdam (derde).

Takagi is 'een klasse apart'

Zaterdag hoopt De Jong na de tweede 500 en 1000 meter zelfs nog op een plek op het podium. "Het gat tussen het podium en mij is drie tienden. Ik kijk altijd omhoog. Het belangrijkste is dat ik bij mezelf blijf en mijn races goed uitvoer." De overwinning zit er niet meer in door de goeie prestaties van Miho Takagi: "Ze is een klasse apart."