Trainer Jansen grijpt in: Odgaard op de bank

Het heeft acht wedstrijden geduurd, maar Johnny Jansen wijzigt eindelijk zijn basisopstelling. Jens Odgaard, de
aanvaller die op 8 december zijn laatste doelpunt voor SC Heerenveen maakte, moet plaatsnemen op de bank. Alen Halilovic, die vorige week tegen ADO Den Haag met een geweldig doelpunt de 2-2 gelijkmaker aantekende, wordt beloond met een basisplek.
Trainer Johnny Jansen over de wedstrijd tegen FC Twente:
Johnny Jansen oer de wedstriid tsjin FC Twente
De Kroatische middenvelder speelt na alle gedachten op de rechterflank. Daardoor speelt Ejuke in de punt van de aanval. Jansen: "Jens Odgaard zit in een moeilijke periode. Hij wil zo graag scoren en belangrijk zijn voor het elftal, dat hij zichzelf enorm onder druk zet. Daar heeft hij last van. Alen Halilovic mag nu laten zien hoe goed hij is."
"We maken nu keuzes. En dan kom je met z'n allen tot het besef dat we het in de spitspositie iets anders willen neerzetten. Jens is na zijn blessure misschien iets te snel teruggebracht. Bovendien heeft hij zijn kansen en zijn mogelijkheden gehad. Ik vond dat hij tegen ADO wel aardig startte, maar daarna zakte hij weg. Ook omdat hij van zichzelf loopt te balen en van de druk die hij voelt."
Odgaard heeft zijn kansen en mogelijkheden gehad.
Trainer Johnny Jansen
FC Twente staat op de dertiene plaats en heeft één punt minder dan SC Heerenveen. Na een nette seizoensstart is de ploeg van trainer Gonzalo Garcia ver weggezakt. Al verraste de ploeg twee weken geleden met een nette 2-0 thuisoverwinning op AZ.

"Twente goed in counter"

"FC Twente is erg goed in de counter. Ze spelen met Vuckic, Menig en Lang voorop, heel dicht bij elkaar. Ze hebben daar een blokje van drie middenvelders onder en als ze de bal onderscheppen, willen ze zo snel mogelijk naar voren. Dat is wel hun een grote kracht. Maar het is niet dat ze alleen maar willen counteren, het is gewoon een heel aardige ploeg."
Aanvaller Mitchell van Bergen van SC Heerenveen:
Mitchell van Bergen oer de wedstriid tsjin FC Twente
Er is de laatste weken veel kritiek over het tekort aan scorend vermogen. Zo werd er in de laatste thuiswedstrijd tegen ADO Den Haag maar liefst 38 keer op de goal geschoten, maar dat heeft maar twee doelpunten opgeleverd. Aanvaller Mitchell van Bergen
maakt zich echter geen zorgen.
"Het is zeker geen crisis. We zitten gewoon in een mindere fase. We spelen gewoon goed voetbal, maar in de laatste fase zijn we slordig, zowel verdedigend as aanvallend. Ik denk niet dat we ons zorgen moeten maken."

Espejord nog niet fit

Runar Espejord zit tegen FC Twente niet bij de selectie. Hij moet eerst helemaal fit worden.
"Runar heeft last van zijn rechterbeen. Het was bekend dat hij niet fit was toen hij overkwam uit Noorwegen. Hij zat wel bij de selectie, maar heeft altijd kleine pijntjes. We hebben gezegd dat hij eerst maar echt fit moet worden, voordat hij weer bij de selectie komt."
Trainer Johnny Jansen over Espejord:
Jansen oer Runar Espejord
De wedstrijd is zaterdagavond live te volgen in een extra sportprogramma bij Omrop Fryslân. Het commentaar komt van Arjen de Boer. In het extra sportprogramma is niet alleen aandacht voor eredivisievoetbal. Ook doen we verslag van korfbal met de wedstrijd tussen LDODK en Groen Geel, vollybal van VC Sneek tegen FAST en de finale van de KPN Marathon Cup in Leeuwarden.
Verwachte opstelling SC Heerenveen: Bednarek; Van Rhijn, Dresevic, Botman, Floranus; Faik, Kongolo, Veerman; Halilovic, Ejuke en Van Bergen.
Joey Kooij is zaterdagavond de scheidsrechter bij het duel. De 28-jarige scheidsrechter wordt bijgestaan door de assistent-scheidsrechters Patrick Inia en Dyon Fikkert.