Drie Friezen opgepakt in groot rechercheonderzoek naar wapenhandel, drugs en geweld

28 feb 2020 - 13:02

In een groot rechercheonderzoek naar wapenhandel, drugs en geweldsdelicten heeft de politie drie Friezen aangehouden. Het gaat om twee mannen van 34 en 31 jaar, en een man (34) uit Oosterwolde. Zij werkten waarschijnlijk vanuit een bedrijfsgebouw in Oosterwolde.

De politie heeft donderdag en vrijdag meerdere invallen gedaan in zeventien gebouwen, in onder andere Drachten, Oosterwolde en Leeuwarden. Donderdagavond vond in Drachten een schietincident plaats, waar in ieder geval één persoon gewond geraakt is.

Ook in Hoogeveen, Beilen en Roden in Drenthe; Groningen, Stadskanaal, Marum en Winschoten in Groningen en Dedemsvaart in Overijssel is de politie binnengevallen, Alle gebouwen worden streng bewaakt. De politie wachtte met sommige doorzoekingen tot vrijdag, omdat er daglicht nodig was.

Kringloopwinkel onderzocht

In Oosterwolde wordt op dit moment de kringloopwinkel onderzocht. Om het gebouw heen worden hekken geplaatst, waardoor het gebouw niet meer zichtbaar is. Ook Defensie en de Landelijke Eenheid van de politie zijn aanwezig. Er wordt onder andere mogelijk onderzoek uitgevoerd met een drone.

(Advertentie)
(Advertentie)