Meer dan 200 mensen bij bijeenkomst over dode vrouw in Cornjum

27 feb 2020 - 20:53

Er zijn meer dan 200 mensen bij de bijeenkomst in Cornjum over de dood van Karin Grijpstra. Zij werd afgelopen zondag in haar woonplaats dood aangetroffen en is waarschijnlijk door een misdrijf om het leven gekomen.

De dood van Grijpstra heeft veel losgemaakt in Jelsum en Cornjum. Daarom organiseert de gemeente Leeuwarden in dorpshuis De Bining de bijeenkomst voor de inwoners van de beide dorpen. Driehonderd huishoudens in beide dorpen hadden de uitnodiging ontvangen.

Burgemeester en politie

Burgemeester Sybrand Buma spreekt de bewoners toe en politiechef Cor Reijenga doet dat ook. Hij zegt wel dat hij over het onderzoek niet al te veel kwijt kan, maar ze hopen vragen van bewoners te kunnen beantwoorden.

"Mensen zijn misschien onrustig of hebben angst. Ik vind het belangrijk dat ik er als burgemeester ben en ook dat de politie er bij is", zegt Buma. "Misschien dat de politie toch wat helderheid kan geven."

Verdriet delen

"Het hakt erin, het houdt de mensen bezig. Hier, maar ook in de rest van de gemeente. Voordat we antwoorden op alle vragen hebben, zal nog wel even duren. Dit is een klein dorp, mensen voelen zich veilig. Op zo'n moment stort de wereld in. Wij moeten laten zien dat we er voor mensen zijn en dat we het verdriet delen. Maar ook dat we onderzoek doen om antwoorden op de vragen te krijgen."

Burgemeester Sybrand Buma over de bijeenkomst in Cornjum:

(advertinsje)
(advertinsje)