Grootschalig politie-onderzoek met drones na misdrijf in Koarnjum

26 feb 2020 - 12:58

De politie doet op grote schaal onderzoek naar de dood van een 55-jarige inwoonster van Koarnjum. Haar lichaam werd zondagochtend gevonden in een sloot aan De Wier vlakbij haar huis. De politie vermoedt dat de vrouw door een misdrijf om het leven is gebracht. Met drones brengt de politie de omgeving in kaart en verder loopt er nog een buurtonderzoek.

De dorpsbewoners zijn nog steeds erg aangeslagen door de dood van Karin Grijpstra. "Ik schrik hier erg van. Zoiets verwacht je hier niet", zegt Dooitzen Swierstra. Het geeft een gevoel van onveiligheid in het doorgaans zo rustige dorp. Er is wel een buurtpreventie-app waar dorpsbewoners opvallende zaken kunnen melden, maar daar staat niet zoveel op, zegt Swierstra.

De politie heeft het Team Grootschalige Opsporing op de zaak gezet. De zaak kwam dinsdagavond ook aan de orde in het programma Opsporing Verzocht. De politie komt woensdag in de loop van de dag met een overzicht over wat er allemaal aan tips is binnengekomen, hoeveel tips ze hebben gekregen en hoeveel daarvan bruikbaar zijn.

De plek bij De Wier waar de vrouw werd gevonden - Foto: Omrop Fryslân, Auke Zeldenrust

Verslaggever Auke Zeldenrust in gesprek met Dooitzen Swierstra uit Koarnjum

(advertinsje)
(advertinsje)