Politie: dode vrouw (55) in Koarnjum waarschijnlijk om het leven gekomen door misdrijf

25 feb 2020 - 14:09

De vrouw die zondag in het water aan De Wier in Koarnjum is gevonden, is volgens de politie waarschijnlijk om het leven gekomen door een misdrijf. De 55-jarige vrouw was een inwoonster fan Koarnjum. Haar lichaam werd zondag rond 9.00 uur gevonden.

De politie laat weten dat de vrouw vermoedelijk nog laat buiten was om haar hond uit te laten. De politie houdt er rekening mee dat zijn vervolgens door een misdrijf om het leven is gekomen. Het gaat om Karin Grijpstra.

In overleg met de familie is op dinsdag de naam en foto van het slachtoffer verspreid. "We hopen dat getuigen zich wat meer betrokken voelen en dat ze zich gaan melden", vertelt Tessel Horsman van de politie Noord-Nederland.

Foto: politie.nl

Er is door de politie intussen een 'Team Grootschalige Opsporing' (TGO) opgezet. "Dat is een team dat echt speciaal op deze zaak werkt. Daarin zitten mensen met verschillende disciplines en zij werken samen om er zo snel mogelijk achter te komen hoe mevrouw Grijpstra is overleden", legt Horsman uit.

De politie komt graag in contact met mensen die 's avonds of in de vroege ochtend wat hebben gezien. Dinsdag wordt er in het televisieprogramma Opsporing Verzocht (NPO1, 20.30 uur) ook aandacht gegeven aan het onderzoek.

Tessel Horsman van de politie Noord-Nederland

Voorzitter Jaap Keizer van Doarpsbelang Koarnjum over wat het met het dorp doet

Trefwoorden: 
politie Koarnjum Vrouw misdrijf
(Advertentie)
(Advertentie)