Japanse turnbond geeft niet thuis: olympisch ticket Epke nog onzeker

24 feb 2020 - 11:54

Een dag na de wereldbekeroverwinning van Epke Zonderland in Melbourne is er nog steeds geen zekerheid over het olympisch ticket van de Fries. De Nederlandse turnbond heeft nog steeds geen officieel bericht van de Japanse collega's, zo schrijft de NOS.

Foto: ANP

De Nederlandse turnbond (KNGU) heeft nog altijd geen officiële duidelijkheid gekregen van de Japanse collega's. Ook is het nog onduidelijk wanneer de Japanners definitief uitsluitsel gaan geven. Tot die tijd rekent Zonderland zich nog niet rijk, zo liet hij zondag na de wereldbekerwedstrijd weten.

Zonderland strijdt met de Japanner Hidetaka Miyachi om één olympisch ticket. De 33-jarige Nederlander won in Australië met een score van 14,900. Zijn Japanse concurrent werd na een val vijfde met 13,400 en feliciteerde Zonderland alvast met zijn olympisch ticket, hoewel er nog twee wereldbekerwedstrijden te gaan zijn.

Miyachi staat nog altijd ingeschreven voor die twee wereldbekerwedstrijden (in Bakoe en Doha). De wereldbekerwedstrijd van Bakoe is van 12 tot en met 15 maart. Doha vindt een week later plaats. Voor die tijd zal de Japanse bond met duidelijkheid moeten komen.

Hidetaka Miyachi liet zondag weten dat het olympisch ticket voor Epke Zonderland is.

Trefwoorden: 
Epke Zonderland turnjen
(advertinsje)
(advertinsje)