Burgers van harte welkom op raadsplein Opsterland

24 feb 2020 - 09:50

Inwoners van de gemeente Opsterland zijn voortaan van harte welkom om voorafgaand aan de raadsvergadering hun plannen en vragen voor de leggen aan de negen raadsfracties van hun gemeente. Dit zogenaamde raadsplein moet de drempel om in contact te komen met de politiek lager maken.

Foto: Omrop Fryslân, René Koster

GroenLinks-raadslid Elske Beintema is één van de initiatiefnemers. "Het idee komt uit de werkgroep Lokaal Bestuur, die wordt ondersteund door de gemeente." Beintema hoopt dat het raadsplein voor zowel de burgers als de politiek bruikbare resultaten oplevert. "Wij als gemeenteraadsleden weten ook niet altijd precies wat er in de gemeente leeft. We willen de drempel verlagen voor burgers om met hun vragen en ideeën bij ons aan te kloppen."

Pilotproject

Het is voor het eerst dat de gemeente zo'n inloopmoment organiseert. Beintema: "We zijn heel benieuwd of het wat oplevert. Het is voor ons ook nog nieuw en afwachten hoe het gaat. Dit is een pilot van ongeveer een jaar. We hopen uiteraard op veel aanloop, maar dat zal moeten groeien. Daarom geven we het ook de tijd."

Elske Beintema over het raadsplein

(advertinsje)
(advertinsje)