Geen Friese boeren in Boer Zoekt Vrouw

23 feb 2020 - 21:49

Er worden dit jaar geen Friese boeren gevolgd in het televisieprogramma Boer Zoekt Vrouw. In september werden tien boeren voorgesteld, onder wie twee Friezen. Maar alleen de vijf boeren die de meeste brieven krijgen, worden op televisie verder gevolgd in hun zoektocht naar de liefde. De twee Friese boeren behoorden niet tot de top vijf.

Yvon Jaspers - Foto: ANP

In de tweede aflevering van dit seizoen bezocht presentatrice Yvon Jaspers de tien boeren opnieuw. Deze keer had ze voor iedere boer een 'paar' brieven mee. Boerin Annemiek uit Drenthe kreeg de meeste brieven, maar liefst 633.

Ik krijg allemaal kriebels.

Boer Frans

Maar ook bij koeienboer Frans (52) kwam Yvon niet met lege handen. Ze nam 37 brieven mee, waaronder één in het Fries. "Ik krijg allemaal kriebels", zei de boer na het lezen van die brief. Terwijl hij rustig verder las, klopte er iemand op de deur.

"Het hele hok vol!"

Tot zijn grote verrassing stond de Friese briefschrijver voor de deur. Niet veel later waren er drie brievenschrijvers en uiteindelijk stond de boerderij vol. Alle 37 brievenschrijvers kwamen langs. "Het hele hok vol! Ik krijg het er warm van!" Met wijn, gebak, bier en Friese vlaggetjes maakte Frans er een mooi feestje van met zijn mannen.

"Het is ontzettend overweldigend! Maar ik heb al wel een paar leuke mannen gezien", zegt boer Frans op de website van Boer Zoekt Vrouw over het verrassingsbezoek, als een kennis hem vraagt wat hij van de invasie vindt.

"Nu hoef ik zelf niet meer te koken"

Voor melkveehouder John (39) waren er 24 brieven. Niet genoeg om gevolgd te worden, maar voor de deeltijd-accountant is het wellicht wel genoeg om een vrouw te vinden die voor hem wil koken. John vertelde in de vorige aflevering dat hij zes dagen per week eten laat bezorgen. "Het is maar net hoe het uitkomt." Tussen de brievenschrijvers zit in elk geval een kok.

(advertinsje)
(advertinsje)