Streekomroepen RTV NOF en RTV Kanaal 30 willen fuseren

De streekomroep voor Dantumadiel en Noardeast-Fryslân RTV NOF en die van Achtkarspelen en Tytsjerksteradiel RTV Kanaal30 willen fuseren. Ze denken dat dat de enige manier is om het media-aanbod in het noordoosten van Fryslân te kunnen garanderen. De beide lokale omroepen hebben in principe een akkoord.
© Timo Jepkema, Omrop Fryslân
De omroepen komen onder een bestuur, maar de studio's in Burgum en De Westereen blijven wel beide in gebruik.
"Lokale omroepen zullen meer en meer een journalistieke functie gaan vervullen", zegt voorzitter Marco Keizer van RTV NOF. "Door de pilot van het Stimuleringsfonds voor de Journalistiek konden we al een hele slag maken, maar door de krachten met RTV Kanaal30 te bundelen kunnen we pas echt zorgen voor continuïteit zodat we een sterke en toekomstgerichte streekomroep voor heel Noordoost Fryslân kunnen neerzetten."
Lutske van der Wal, voorzitter van RTV Kanaal 30, is blij dat de omroepen de samenwerking verder aanhalen. "Voor ons is het belangrijk dat onze medewerkers op deze manier door kunnen gaan met wat ze gewend zijn: zich met hart en ziel inzetten voor hun lokale omroep. Ook belangrijk is dat dit kan vanuit onze huidige studio en dat we ons kunnen blijven richten op het nieuws in de gemeenten Achtkarspelen en Tytsjerksteradiel."