Stefan van der Pal na 200 kilometer training: "Lekker chillen op de bank"

21 feb 2020 - 13:25

Wat doe je als je 72 uur en 200 kilometer gezwommen hebt? Dan moet het zwembad waar je al die tijd in doorgebracht hebt, natuurlijk een beetje netjes achtergelaten worden. En daarom loopt triatleet Stefan van der Pal vrijdagmorgen in zwembad Kalverdijkje in Leeuwarden te sjouwen met plastic lijnen die hij net daarvoor zelf uit het water heeft gehaald.

Ein training Stefan van der Pal

Wat zondagavond begon, kwam vrijdagmorgen vroeg ten einde: de trainingsmarathon van triatleet Stefan van der Pal in voorbereiding op zijn zwemelfstedentocht van komende zomer. Hij heeft het koud, zegt hij tegen zijn vrouw Marianne, wanneer hij uit het water stapt.

Van der Pal is erg tevreden over hoe zijn week verlopen is. Eigenlijk is hij maar één groot verbeterpunt tegengekomen bij het zwemmen. "Ik heb wat last van mijn linkeroog. Daar zit een verharding, want mijn zwembril sluit niet goed aan, denk ik. Dus dat wordt de komende tijd zwembrillen testen."

"Laatste kilometers moeite"

Naast het probleempje met zijn zwembril is de triatleet geen problemen tegengekomen. "Ik had de laatste paar kilometer wel moeite om het warm te houden. En het ging toen ook niet meer zo hard, toen dacht ik wel: kom op, nog eventjes."

Van der Pal is de hele week in de gaten gehouden door doktoren. Ook vrijdagmorgen is er nog bloed geprikt bij de zwemmer. Vrijdagmiddag staat in het ziekenhuis nog een afspraak gepland voor een hartfilmpje. "De trainingen gingen deze week heel goed, maar ook het eten en de bevoorrading gingen prima. Alleen op het eind had ik dus wat verval, verder ging het boven verwachting eigenlijk."

En wat doe je dan, na 72 uur en 200 kilometer zwemmen en het zwembad opruimen? "Zo even lekker douchen, een paar uur slapen en daarna lekker chillen op de bank denk ik."

Stefan van der Pal begint op donderdag 2 juli aan zijn zwemtocht langs de Elfsteden. Hij begint in Leeuwarden bij schouwburg De Harmonie. Met zijn tocht wil Van der Pal geld inzamelen voor drie goede doelen voor kinderen met kanker: Stichting Semmy, Make-A-Wish en Stichting KiKa. Mensen die willen sponsoren kunnen geld overmaken via de website it giet mâl.

(Advertentie)
(Advertentie)