Mooie week voor Kallon krijgt vervolg: terug in basis Cambuur

Het is een mooie week voor Issa Kallon. De aanvaller van SC Cambuur begint vrijdag voor het eerst sinds 12 januari weer in de basis bij SC Cambuur. Toen raakte hij geblesseerd aan zijn hamstring. Bovendien verlengde Kallon deze week zijn contract in Leeuwarden met twee jaar. Z'n rentree in de basis betekent dat Giovanni Korte tegen Roda JC weer plaatsneemt op de bank.
Issa Kallon:
Issa Kallon
Het contract van Kallon zou na dit seizoen aflopen en dus zou hij gratis de deur uit kunnen lopen. Maar zo ver kwam het dus niet. Hij blijft twee jaar langer in Leeuwarden. "Ik ben er heel erg blij mee. Er is lang over nagedacht. Ik zit goed op mijn plek hier en krijg veel vertrouwen van de staf. Ik kan me hier verder ontwikkelen. De trainer speelt er een grote rol in", vertelt Kallon.
Er is de afgelopen periode wel iets veranderd, want in de winterstop dreigde Cambuur Kallon nog kwijt te raken. "We zaten eerst niet op één lijn, maar na het gesprek met de trainer kregen de beleidsbepalers ook een ander beeld van wat ik wilde. Toen zijn we snel op één lijn gekomen."
Voor het eerst sinds 12 januari staat Kallon weer in de basis. Na z'n hamstringblessure is hij daar fysiek weer klaar voor: "Ik heb vorige week dertig minuutjes gespeeld en ik ben er goed uitgekomen, daarna had ik geen last van mijn hamstring. Ik voel me goed en ben er klaar voor om te starten."
© Orange Pictures
Ek trainer Henk de Jong is bliid mei de kontraktferlinging fan Kallon. "Wy kinne hiel goed mei-inoar opsjitte. Issa wol graach by ús bliuwe. Dat jonkje kin ek yn de earedifyzje trochgroeie, as we dêr oait in kear hinne gean kinne. Mar it is benammen in fantastyske jonge om mei te wurkjen."

Van der Vlag en Bosschaart

De contractverlenging voor Kallon was niet het enige Cambuurnieuws deze week. Woensdag maakte de club bekend dat ook keeperstrainer Peter van der Vlag en assistent-trainer Pascal Bosschaart langer in Leeuwarden blijven. De Jong daarover: "Ze brengen zoveel kwaliteit. Dat geeft mij zoveel rust als hoofdtrainer. Het zijn, net als Issa, fantastische jongens om mee te werken. Ze zijn niet gemeen en ik hoef niet achterom te kijken of ze me schieten. Ik kan open werken en dat is wel heel lekker."
Henk de Jong:
Trainer Henk de Jong

Roda JC

Ondanks dat Roda JC teleurstellend presteert - de Limburgers staan twee na laatste - denkt De Jong dat het een lastige wedstrijd wordt. "Uit hadden we het ook lastig. Ze zullen heel compact spelen. We zullen 95 minuten lang echt geconcentreerd moeten spelen. We kunnen niet gemakkelijk denken, dan zijn we heel gewoon. Dat is niet erg als je gewoon bent, maar wij kunnen er ook bovenuit steken. Dat moeten we doen."
Vorige week werd de spelersbus van Cambuur opgewacht na het duel met Almere City. Dat heeft de spelersgroep een boost gegeven, zegt de trainer van de Leeuwarders. Sommigen van zijn team wisten niet wat ze meemaakten: "Spelers kwamen bij me: 'Trainer, dit hebben we nog nooit meegemaakt.' Als we nog meer ons best doen, dan gebeuren er nog gekkere dingen. Dat is wat Cambuur is."
De wedstrijd tussen SC Cambuur en Roda JC begint vrijdagavond om 20.00 uur. Het is live te volgen in een extra sportprogramma bij Omrop Fryslân op de radio. Het commentaar uit het Cambuur Stadion komt van verslaggever Geert van Tuinen. Zaterdag is er een uitgebreide samenvatting te zien in het Cambuur Sjoernaal.