Rutte en Schouten komen niet naar boerenmanifestatie

18 feb 2020 - 17:27

Premier Rutte en minister Schouten van Landbouw zullen woensdag niet aanwezig zijn op de manifestatie van actiegroep Farmers Defence Force in Den Haag. Boeren protesteren daar opnieuw tegen het stikstofbeleid van het kabinet.

Premier Mark Rutte - Foto: ANP

Minister Schouten zegt dat se intensieve gesprekken heeft met het Landbouwcollectief waar dertien boerenorganisaties in zitten, waaronder Farmers Defence Force. Ze wil daarom niet naar een demonstratie van één organisatie apart.

Dat Schouten niet komt, heeft volgens het ministerie niets te maken met het conflict dat ze had met Farmers Defence Force over dreigende taal die de groep gebruikte. De minister vond dat dat veel te ver ging. Ze eiste excuses en kreeg die ook.

De minister debatteert donderdag met de Tweede Kamer over de stikstofplannen. Voor het natuurherstel moeten boeren minder stikstof gaan uitstoten. Er ligt onder meer een plan om boerenbedrijven uit te kopen. De boeren vinden dat ze in verhouding te veel moeten bijdragen. Andere sectoren zoals de industrie en de luchtvaart zouden veel meer aan stikstofreductie moeten doen.

(advertinsje)
(advertinsje)