Kleermaker Ali Sepet uit Heerenveen: "Ik ben ontzettend dankbaar"

18 feb 2020 - 17:23

Van vloer tot plafond en alles ertussenin. Kleermaker Modres in Heerenveen is twee weken geleden voor de tweede keer volledig afgebrand. Eigenaar Ali Sepet probeerde zijn zaak aan de Lindegracht dinsdagochtend voor het eerst na de brand. Hij zoekt nog wat laatste foto's terwijl de schoonmakers het gebouw leeghalen.

Machines, knopen, scharen en meer dan duizend ritsen. Alles heeft een zwarte laag of is gesmolten na de brand. In het gebouw dat Sepet huurt is niets meer heel. Voor de deur van de winkel staat een container waar schoonmakers alles in gooien. Eigenaar Ali Sepet is flink geraakt en ziet de inboedel voor de tweede keer naar het vuilstort gaan. "Ik ben vreselijk slecht, mijn kinderen moeten huilen en mijn vrouw ook", vertelt Sepet. "Maar gelukkig zijn er heel veel hulpvaardige mensen in Heerenveen. Ik ben ontzettend dankbaar".

Sepet heeft diverse klanten in Heerenveen, zoals restaurants en kledingwinkels, die hem steunen. In Heerenveen leven veel mensen dan ook mee. "Dat is heel bijzonder en ook wel een verdienste van de persoonlijkheid van Ali en van zijn karakter en zijn knuffelfactor," vertelt Hans Holwerda van Van der Kam Mode. De kledingwinkel laat verstel- en naaiwerk door Sepet doen.

Als de zaak van Sepet weer open gaat, zal Holwerda de kleding weer gewoon naar hem toe brengen. "Ali is zelf het bedrijf. Dat is niet zijn naaimachine, dat is niet zijn pand. Ali is het bedrijf en daar gaan wij voor."

Ali Sepet en Hans Holwerda

Hans Holwerda - Foto: Omrop Fryslân, Maaike van der Hoek

Kleermakerij Modres stond voor de tweede keer in brand. Deze keer door broei in de wasmand met vaatdoeken die net uit de droger kwamen. Sepet is de komende maanden nog bezig met het herbouwen van de zaak. Dat gebeurt deels met verzekeringsgeld. Daarnaast zullen vrienden een crowdfunding-actie opzetten om Sepet te steunen.

(advertinsje)
(advertinsje)