Goud voor shorttrackdames op relay, zilver voor de mannen

16 feb 2020 - 16:53

Bij de finales van de wereldbeker in Dordrecht hebben de Nederlandse vrouwen de relayfinale gewonnen. Vooral Suzanne Schulting was voor Nederland oppermachtig. De mannen, met onder andere Sjinkie Knegt, pakten in een mooie wedstrijd de koppositie, maar konden dat net niet volhouden.

De Nederlandse vrouwen, met Suzanne Schulting, Rianne de Vries, Lara van Ruijven en Yara van Kerkhof, pakten in het begin van de wedstrijd de leiding. Vooral Rusland probeerde de koppositie een aantal keer over te nemen, maar dat lukte niet.

Foto: Orange Pictures

Met nog een paar rondes te gaan kwam Zuid-Korea opzetten, maar het land was nooit een bedreiging. Suzanne Schulting moest Nederland als laatste rijder naar de overwinning brengen, en deed dat met overmacht.

Friese mannen voor Nederland

Het Nederlandse team dat bij de mannen op het ijs kwam was eigenlijk een Fries team, met Sjinkie Knegt, Daan Breeuwsma, Sven Roes en Itzhak de Laat. Zij zochten in het begin van de finale het achterste plekje op. Na een valpartij van een Zuid-Koreaan kon Nederland opschuiven naar de tweede plek.

Een paar rondes later was het Sjinkie Knegt die de koppositie voor Nederland overnam van China. Jammer genoeg raakte Breeuwsma die eerste plek later kwijt aan Canada. Op de finish probeerde Itzhak de Laat nog het goud te pakken, maar dat lukte hem net niet.

(advertinsje)
(advertinsje)