SC Heerenveen verliest van Vitesse in doelpuntrijke wedstrijd

SC Heerenveen heeft zondag met 4-2 verloren van Vitesse. In Arnhem was de ploeg van trainer Johnny Jansen aanvallend prima, maar verdedigend was het zwak tot matig. Met alle doelpunten was het een vermakelijke wedstrijd.
Jansen begon de wedstrijd met dezelfde elf als tegen Feyenoord, de wedstrijd die de Feansters vrijdag van Feyenoord verloren. Ook tegenstander Vitesse werd in de beker uitgeschakeld.
Na tien minuten spelen maakte de thuisploeg de eerste goal. Bryan Linssen zag dat zijn derde kans raak was. Niet lang daarna kreeg ook spits Tim Matavz een kans na een fout van Dresevic. Oog in oog met de Feanster doelman kreeg hij de bal hard tegen de touwen en zette Vitesse na 16 minuten op een 2-0 voorsprong.

Aansluitingstreffer

Matavz kreeg nog een grote kans, maar die werd niet verzilverd. Rodney Kongolo maakte de aansluitingstreffer na een voorzet van Joey Veerman in de 29ste minuut: 2-1.
Vlak daarna kreeg Chidera Ejuke een kans en wist de gelijkmaker binnen te schieten in de 34ste minuut. Leek het eerst vrij kansloos voor de Friezen, nu was alles weer mogelijk.
Vlak voor het einde van de eerste helft schoot Mitchell Van Bergen nog op doel, hij schoot twee meter naast. Ook Ejuke kreeg nog een kans, maar zijn schot werd geblokt. Het lukte Bednarek om Linssen niet nogmaals te laten scoren.

Tweede helft

In de beginfase waren er mogelijkheden voor de Friezen, Ejuke stuitte op Pasveer. Uit een vrije trap kopte Doekhi net naast de goal. Vitesse scoorde wel in de 56ste minuut de 3-2 met een steekpass van Bryan Linssen.
De voorsprong van de thuisploeg werd nog groter nadat de scheidsrechter op advies van de VAR een strafschop aan Vitesse gaf nadat Woudenberg een overtreding maakte op Dicko.
Oud-Heerenveenspeler Tannane maakte de 4-2 door hard in de linkerhoek te schieten van doelman Bednarek, de vervanger van Hahn.
In de slotfase wisselde trainer Jansen nogmaals, hij haalde alles uit de kast om er nog een gelijkspel te kunnen uitslepen.
Vlak voor het einde kreeg Buitink nog een kans, maar die werd gestopt door Bednarek. Hajal schoot nogmaals net buiten de 16, maar die bal ging hoog over. De zeven minuten extra tijd leverde geen doelpunten meer op, het was nog spannend met een schot dat centimeters naast de paal van Bednarek ging.
Vitesse was de betere ploeg in de tweede helft.

Geen punt erbij

SC Heerenveen heeft na de winterstop 1 punt gehaald uit vijf wedstrijden.
Vitesse - SC Heerenveen: 4-2 (2-2) 10. Linssen (1-0), 16. Matavz (2-0), 29. Kongolo (2-1), 34. Ejuke (2-2), 56. Linssen (3-2), 66. Tannane (4-2).
Opstelling SC Heerenveen: Bednarek, Floranus, Faik (73. Espejord), Ejuke, Odgaard, Van Bergen, Dresevic, Van Rhijn (46. Woudenberg), Botman, Veerman, Kongolo (81. Hajal).