PietCast #23: "Binnen vijf jaar Elfstedentocht als Golfstroom omdraait"

15 feb 2020 - 16:54

Het eerste kwartiertje weerpraat online van 2020 met Piet. Fijn? Jazeker! Uitspraken? Ja ook: "Als de warme Golfstroom in de oceaan omdraait verwacht ik niet binnen zeven, maar binnen vijf jaar een Elfstedentocht." En Piet is een keer per maand te gast bij talkshow Op1 met achtergronden bij het weer. Piet Paulusma in een nieuw lagedrukgebied op internet: PietCast #23.

Verder ging het over storm Dennis van zondag, de klimaatverandering (Piet legt er toch steeds vaker nadruk op dat het óók natuurlijke processen zijn die voor de opwarming zorgen). De wintervoorspelling komt weer niet uit, al zou het nog mogelijk zijn met wat winterwaar eind februari, Piet houdt nog een beetje hoop maar "we hebben meer overlast van niet-winterweer dan van winterweer." Piet is met warmte ontvangen bij de NPO, maar het nieuwe werkritme is wel even wennen.

Luister naar PietCast #23 met Piet Paulusma en Wim Brons

De PietCast is te vinden op iTunes en Spotify. Of in je eigen favoriete podcastprogramma via RSS. En meer over het weer staat op https://www.omropfryslan.nl/weer.

(advertinsje)
(advertinsje)