Henk de Jong: "We hebben dit op karakter gedaan, dat is een boppeslach"

14 feb 2020 - 23:37

"Ik gun het die jongens zo!" De opluchting was van Henk de Jong zijn gezicht af te lezen na de overwinning op Almere City. "Ik heb net de bank als eerste een compliment gegeven. Hoe ze meeleven, meedenken, hoe ze klaarstaan. En als we het dan over de streep trekken, onvoorstelbaar mooi."

Henk de Jong:

Voor de aftrap moest Cambuur eerst weer een tegenvaller verwerken: Mitchel Paulissen viel uit met een blessure. "Dat was alweer de zoveelste", zegt De Jong. "In de bespreking heb ik tegen de jongens gezegd: het team bepaalt hoe hoog we eindigen."

Dan maar lang

De Jong geeft toe dat het geen eenvoudige wedstrijd was, maar dat lag niet alleen aan de tegenstander. "Je kon op dit veld ook niet voetballen. We hebben dit op karakter gedaan, dat ie een boppeslach. Als wij zouden opbouwen, dan hadden we verloren. Dus als je lang moet spelen, dan speel je lang. Als Issa Kallon nog wat verder is, dan counteren wij ze er uit."

De Jong heeft zelf ook gedacht dat dit na de wedstrijd van vorige week, die net gewonnen werd van MVV, de tweede lastige wedstrijd op rij is die gewonnen wordt. "Dit is niet normaal. Dit zijn overwinningen waar je later nog over praat. Heel belangrijk."

Ik gun het hem van harte, het is een geweldige jongen.

Henk de Jong oer Giovanni Korte

Giovanni Korte zou niet in de basis beginnen, maar vanwege de blessure van Paulissen stond hij toch aan de aftrap. Vroeg in de tweede helft maakte hij het enige doelpunt. De Jong is blij voor hem: "Je gunt het hem van harte, het is een geweldige jongen. De spelers zijn stapelgek met hem. Het is een gangmaker, en ik hoop dat de druk die hij zichzelf oplegt nu wat van hem afvalt. Want hij kan nog veel meer dan hij laat zien. Onze mensen houden straks ook van dit mannetje. Een speciaal geval, dat vind ik mooi."

"Onbeschrijflijk"

Korte was zelf uiteraard ook erg blij met zijn doelpunt en de overwinning. Hij lag er 4,5 maand uit met een blessure en staat nu onverwacht aan de aftrap. En dan ook nog scoren. "Het is onbeschrijflijk, hier doe je het voor. Ik heb hier keihard voor gewerkt, samen met de fysiotherapeuten en iedereen die met mij te maken had. Een goal en drie punten, dat is het allerbelangrijkste."

Giovanni Korte:

Hij hoorde zo'n tien minuten voor de wedstrijd dat hij in de basis stond. "Mitchel had last van z'n hamstring. Ik was gelukkig al opgewarmd, want ook als wisselspeler moet je goed warm zijn. Dat was nu mooi meegenomen."

Blij met Antonia

Zijn doelpunt maakte hij op aangeven van Jarchinio Antonia. "Ik spreek vaak met 'Chinio over patroontjes. Voor de wedstrijd hadden we het er nog over. Daarom was ik ook heel blij dat hij die bal daar gaf op dat moment."

(advertinsje)
(advertinsje)