Cabaret, muziek en goocheltrucs in Leeuwarder studentenkamers

14 feb 2020 - 22:44

Normaal gesproken staat cabaretier Henk Overdijk voor grote zalen met honderden mensen. Maar op vrijdag stond hij in de studentenkamer van Akke op te treden. In de kamer zaten vijftien mensen op kussens, krukjes en stoelen. En zo waren er nog negen studentenkamers die voor een avond dienst deden als theaterzaal.

Foto: Wytse Vellinga, Omrop Fryslân

Op verschillende plaatsen in Nederland bestaat het fenomeen al langer: Stukafest. Een festival waarbij het met name draait om het creëren van een knusse sfeer waarin artiesten eens op een andere manier optreden. Voor Leeuwarden was het dit jaar voor het eerst. Tien kamers moesten ruimte bieden aan maximaal 200 bezoekers. Die konden naast het optreden van Overdijk bijvoorbeeld ook naar The Vices (muziek) of het goochelduo Magic Tom en Yuri.

Cabaretier Overdijk vond het wel een uitdaging. "Hier kan ik echt even dingen uitproberen. Dat gaat niet altijd zo gemakkelijk in de grote theaterzalen, want daar kun je de reacties niet altijd zien. Hier wel. Hier zie je het publiek echt in de ogen."

Van tevoren waren er zo'n 100 kaartjes verkocht voor het nieuwe festival. Volgens de organisatie is het doel om het festival ieder jaar terug te laten komen.

Repo Stukafestival WV

(advertinsje)
(advertinsje)