SC Cambuur wankelt, maar wint weer met hakken over de sloot

14 feb 2020 - 22:34

SC Cambuur heeft vrijdag met alle moeite van de wereld drie punten overgehouden aan de uitwedstrijd tegen Almere City. Giovanni Korte, die speelde omdat Paulissen in de warming-up uitviel, maakte na een klein kwartier in de tweede helft het enige doelpunt van de wedstrijd. Daarna kreeg Almere heel wat kansen, maar de ploeg van Henk de Jong hield stand.

Cambuur fiert de iennige goal mei it publyk - Foto: www.orange-pictures.nl

Cambuur moest het wel doen zonder Jamie Jacobs, Robin Maulun en Stanley Akoy en vlak voor de aftrap viel ook Michel Paulissen uit. Giovanni Korte begon daarom in de basis. Positief voor De Jong is wel dat Issa Kallon wel weer eens bij de selectie zat.

Niet te missen kans toch mis

De eerste kans van de wedstrijd was voor Michael Breij. Zijn schot vloot net langs de kruising. Tien minuten later kreeg Jarchinio Antonia een bijna niet te missen kans, die hij toch miste. Hij kreeg de bal zomaar in de voeten gespeeld van Almere-keeper Joshua Smits, maar schoot naast het lege doel.

Korte was dichtbij de openingstreffer, maar zijn schot miste eveneens richting.

Cambuur was beter in de eerste helft, maar scoorde niet. Na de pauze begon Almere sterker, maar juist in die fase scoorde Cambuur. Ragnar Oratmangoen stuurde Antionia weg op rechts met een scherpe dieptepass. De buitenspeler zette voor en Korte werkte de bal van dichtbij achter Smids.

Takom wike spilet Cambuur in thúswedstriid tsjin Roda JC.

De Leeuwarders hadden een voorsprong te pakken, maar Almere bleef de beter ploeg in de tweede helft. Doelman Sonny Stevens keerde twee lastige pogingen van Anass Ahannach.

In de slotfase hield de druk van de thuisploeg aan. Een vrije trap van Youri Loen eindigde in de handen van Stevens, maar met name Thomas Veheydt was dichtbij de gelijkmaker. Zijn schot ging maar een paar centimeter voor het doel van Stevens langs. Het was de laatste mogelijkheid voor Almere: Cambuur overleefde opnieuw een lastige tweede helft en behoudt de voorsprong op de concurrentie.

Uitgelopen op Volendam

De Leeuwarders lopen zelfs twee punten uit op FC Volendam. Die ploeg kwam in eigen huis niet verder dan een gelijkspel tegen Telstar. De andere grote concurrent, De Graafschap, won wel.

Almere City - SC Cambuur 0-1 (0-0) 58. Giovanni Korte 0-1

Opstelling SC Cambuur: Stevens; Schmidt, Mac-Intosch, Schouten, Sambissa; Breij, Hoedemakers, Oratmangoen (79/Van Ewijk); Antonia (83/Van der Kaap), Mühren, Korte (63/Kallon)

Trefwoorden: 
SC Cambuur voetbal Almere City
(advertinsje)
(advertinsje)