Kansen genoeg, maar Heerenveen is uitgeschakeld: "Deze komt hard aan"

14 feb 2020 - 06:24

Sportclub Heerenveen is zichzelf tegen Feyenoord opnieuw vergeten te belonen, vindt trainer Johnny Jansen. De Friezen kregen genoeg kansen, maar verloren met 1-0 en liggen daarom uit het bekertoernooi. "Deze komt hard aan. Ik had echt het gevoel dat er meer te halen was."

Johnny Jansen:

"We begonnen niet goed", gaf Jansen toe. "Maar na twintig minuten kregen we steeds meer grip op de wedstrijd. Dat hadden we ook de rest van de wedstrijd." Maar de gelijkmaker viel niet. "Een teen van de keeper zat er net tussen, een bal tegen de lat, een vrije kopkans die niet binnengaat", somt Jansen op. "Maar je moet het ook gewoon afdwingen."

Espejord: het scheelt een paar centimeter

Runar Espejord was het dichtstbij de gelijkmaker. De Noorse spits kwam een kwartier voor tijd in het veld voor Jens Odgaard en raakte twee minuten later de lat. "Ik had eigenlijk in al mijn wedstrijden hier al moeten scoren", zei Espejord. "Het scheelt steeds maar een paar centimeter. Dat is heel teleurstellend."

Hij is wel positief over de toekomst: "Het is gelukkig heel makkelijk om er iets aan te doen: iedere dag scoren op de training. Dan komt het vanzelf. Het gaat erom dat ik weer in vorm raak, wedstrijdritme krijg. Ik moet het goede gevoel van het scoren hebben. Dat is er nu nog niet en dat is heel frustrerend."

De Noor kwam een paar weken geleden over van Tromsø en is nog niet topfit. "En dat duurt ook nog wel even. Maar als het eenmaal zo ver is, dan komen de goals vanzelf. Als ik scoor, dan ben ik er zeker van dat er nog veel meer komen."

Als je ze niet maakt, dan wordt het lastig om te winnen.

Sven Botman

"Ze gaan er momenteel moeilijk in", was de conclusie van verdediger Sven Botman. "We hebben een stuk of vijf goede kansen gecreëerd. Maar als je ze niet maakt, dan wordt het lastig om te winnen."

"Ik weet niet wat er in de hoofden van onze aanvallers omgaat, maar ik hoop dat het niet in hun kop gaat zitten. Op een gegeven moment word je er als team een beetje moedeloos van."

Maar ook Botman wil positief blijven: "Als het kwartje onze kant weer eens opvalt, dan heb ik er vertrouwen in dat het weer goedkomt. Over het algemeen vind ik ons beter dan de tegenstander."

(advertinsje)
(advertinsje)