SC Heerenveen ligt uit bekertoernooi na thuisverlies tegen Feyenoord

Sportclub Heerenveen is uitgeschakeld in het KNVB-bekertoernooi. In het Abe Lenstrastadion won Feyenoord donderdagavond in de kwartfinale met 1-0. Leroy Fer maakte na een kwartier spelen de enige goal van de wedstrijd. Daarna kreeg de ploeg van Johnny Jansen nog genoeg kansen op de gelijkmaker, maar die viel niet.
Trainer Johnny Jansen:
Johnny Jansen
De Rotterdammers zetten al in de eerste minuut meteen druk op de defensie van Heerenveen, zonder dat dat kansen oplevert. De thuisploeg was zelf de eerste die het eens probeerde. Een schot van Joey Veerman ging een paar meter over de goal van Justin Bijlow.
Daarna werd Feyenoord wel gevaarlijk. Nicolai Jørgensen kwam erdoor op links, na een stekpass van Leroy Fer. Oog in oog met Filip Bednarek schoot de Feyenoord-spits op de voeten van de Heerenveendoelman. Een minuut of wat later lag de bal toch achter Bednarek in de goal. Marco Senesi legde een vrije trap van Jens Toornstra terug, waarna Fer de 0-1 binnenkopte.
Luis Sinisterra was daarna ook dicht bij een treffer, maar Bednarek kon een grotere achterstand voor de Friezen voorkomen.

Heerenveen steeds sterker

In de laatste kwartier van de eerste helft werd Heerenveen steeds sterker. Jens Odgaard leek op weg te zijn naar een schot, maar scheidsrechter Higler had toen al gefloten voor een overtreding van Senesi. Meteen daarna kwam Chidera Ejuke naarbinnen en de Nigeriaan probeerde het met een afstandsschot. Biljow tikte de bal over.
Sven Botman:
Sven Botman
Heerenveen voerde de druk op en kreeg meer kansen. Zo was Sven Botman bij een corner meegekomen naar voren. Hij schoot de bal door een scrimmage heen, maar Bijlow kon met de voeten redding brengen voor de thuisploeg. In de blessuretijd van de eerste helft probeerde Ibrahim Dresevic met een 'zwabberbal' vanaf afstand. Zo had hij eerder dit seizoen in de competitie gescoord tegen Feyenoord. Deze keer ging de bal net niet over.

Open tweede helft

Na de pauze was het een heel open wedstrijd. Ejuke was al gauw gevaarlijk bij een counter. De vleugelspeler had heel wat ruimte op links en schoot uiteindelijk via de voeten van Bijlow net naast. Ook Odgaard was dicht bij een goal: zijn voorzet belandde pardoes op de lat. En twee minuten later probeerde de spits het met de borst: net naast.
Maar ook Feyenoord kreeg ruimte. In bijna alle gevallen had het centrale duo de zaken goed op orde, maar na ruim een uur spelen was er toch een grote kans voor Orkun Kökçü. Hij kreeg de bal van Sinisterra en had de 0-2 op de voeten, maar Bednarêk
redde de thuisploeg weer.

Espejord tegen de lat

De grootste kans voor Heerenveen was een kwartier voor tijd. Runar Espejord stond nog maar koud in het veld als vervanger van Odgaard toen hij een voorzet van Mitchell van Bergen kreeg. De Noor werkte de bal tegen de lat.
In de slotfase probeerden de Friezen nog wel aan, maar was het spul vaak niet secuur genoeg om tot echte kansen te komen. Steven Berghuis was voor Feyenoord nog wel dicht bij een tweede treffer, maar Bednarek voorkwam dat opnieuw. Toch ging de winst naar de Rotterdammers, die zich daarmee plaatsen voor de halve finale van het bekertoernooi.