Tennisduo Arends en Pel: "Wij willen de wereldtop bestormen"

13 feb 2020 - 16:46

Ondanks het verlies in de eerste ronde van het World Tennis Tournament in Rotterdam willen tennissers Sander Arends en David Pel langere tijd een duo vormen. Een duo dat ambities heeft: "We willen op lange termijn de wereldtop bestormen." Maar ook een duo dat volgens bondscoach Paul Haarhuis nog veel werk te verrichten heeft: "Ze moeten individueel gaan werken om betere spelers te worden, om zo een beter koppel te vormen."

Arends en Pel gingen woensdagmiddag met 3-6 en 5-7 onderuit in Rotterdam. Bondscoach Paul Haarhuis, die zelf veel succes had in het dubbelspel, was toeschouwer bij de wedstrijd. Hij zag dat er veel misging bij de Nederlanders: "Ze moeten hun niveau omhoog brengen als ze constant op dit niveau willen presteren. Zo gooit Sander bij de opslag bijvoorbeeld de bal te laag op. Daardoor kan hij niet hard, of niet hard genoeg, serveren. En dus krijgt de tegenstander op zijn servicegame altijd kansen."

Ook over Arends' maat, David Pel, is Haarhuis erg kritisch. "Ik zie hem soms oplopen naar het net bij ballen waarbij dat helemaal niet kan. Dan denk ik, wat doe je? Zo word je een schietschijf aan het net."

'We vullen elkaar goed aan'

Arends en Pel snappen de kritiek van Haarhuis, maar het duo vindt ook dat ze elkaar juist goed aanvoelen, zegt de Amsterdammer Pel: "Ik heb een goede service, Sander juist wat minder. Hij heeft dan weer betere returns, die zijn bij mij weer minder." De 28-jarige Arends lacht en vult zijn dubbelpartner aan: "Het lijkt nu wel een wedstrijd, wat kan beter en zo. Maar we vullen elkaar heel goed aan, we vinden het prettig op de baan met elkaar en dat is het belangrijkste."

Ze moeten individueel betere spelers worden.

Bondscoach Paul Haarhuis

Arends en Pel zijn in de catacomben van Ahoy, waar het toernooi wordt gespeeld, duidelijk over hun ambities: "We zijn dit jaar niet zo goed begonnen, maar we willen ervoor zorgen dat we ons plaatsen voor Wimbledon dit jaar. Op lange termijn willen we dan de wereldtop bestormen."

Haarhuis, die ervoor zorgde dat het duo een zogeheten wildcard kreeg voor het toernooi in Rotterdam, heeft nog wel een idee hoe Arends en Pel de stap naar de top kunnen maken: "Ze moeten ervoor zorgen dat ze individueel betere spelers worden, zodat ze een beter duo kunnen vormen."

Paul Haarhuis over Arends en Pel:

Trefwoorden: 
Sander Arends tennis David Pel
(advertinsje)
(advertinsje)