Oud-Cambuurspeler Carlo de Leeuw (59) overleden

13 feb 2020 - 11:22

Oud-Cambuurspeler Carlo de Leeuw is donderdag op 59-jarige leeftijd overleden. Dat meldt Feyenoord, waar De Leeuw sinds 2000 materiaalman was, op haar website. De middenvelder speelde van 1983 tot 1989 bij de Leeuwarders en maakte 25 doelpunten.

Carlo de Leeuw

Zijn eerste seizoen van De Leeuw bij Cambuur was meteen het seizoen waarin hij het vaakst tot scoren kwam. In totaal maakte hij maar liefst tien doelpunten. De middenvelder speelde toen in een team met onder anderen Jos Peltzer, Johan Groote, Len Cantello, Koko Hoekstra en huidig technisch manager Foeke Booy.

Feyenoord

De Leeuw was sinds 2000 materiaalman bij Feyenoord. Aan het begin van dit seizoen werd kanker bij hem geconstateerd. Het hoogtepunt van zijn carrière was zijn doelpunt in de bekerfinale van 1980 met Feyenoord tegen Ajax.

Carlo de Leeuw - Foto: SC Cambuur

Oud-Cambuurspeler Johan Groote over Carlo de Leeuw

Johan Groote speelde zes seizoenen met De Leeuw bij Cambuur: "Een geweldige voetballer, maar ook een geweldig mens. Hij was sociaal betrokken, had aandacht voor iedereen. Hij had echt zijn plek in de selectie."

De Leeuw werd in zijn tijd bij Cambuur niet altijd begrepen, zegt Groote. "Carlo was verreweg de beste speler. In onze tijd vond ik zijn kwaliteit dat hij wel twee of drie posities vooruit dacht. Vaak snapten wij hem als speler niet eens omdat hij had gezien dat hij de bal in de loop kon geven, terwijl wij stilstonden en de bal in de voeten wilden."

(Advertentie)
(Advertentie)