Sander Arends niet naar kwartfinale op World Tennis Tournament Rotterdam

12 feb 2020 - 22:27

Tennisser Sander Arends uit Leeuwarden is er op het World Tennis Tournament in Rotterdam niet in geslaagd de tweede ronde te bereiken. Samen met zijn dubbelmaat David Pel ging hij met 3-6 en 5-7 onderuit tegen Raven Klaasen uit Zuid-Afrika en Oliver Marach uit Oostenrijk.

Arends en Pel hadden van toernooidirecteur Richard Krajicek een zogeheten wildcard gekregen. Daarmee mochten ze rechtstreeks meedoen aan het hoofdtoernooi, terwijl ze daarvoor eigenlijk niet hoog genoeg op de wereldranglijst staan. Arends is de nummer 78 van de wereld, terwijl Pel de nummer 105 is. Tegenstanders Klaasen (13) en Marach (29) staan een stuk hoger.

In de eerste set was de eerste kans voor Arends en Pel. Op 3-3 kregen de Nederlanders een breakpoint, maar ze konden het niet pakken. Marach en Klaasen drukten door en maakten er in een paar games 3-6 van.

De Oostenrijker en de Zuid-Afrikaan drukten daarna door en kwamen op 5-2 voor te staan in de tweede set. Op dat moment konden Arends en Pel zich oprichten: ze kwamen terug tot een 5-5, maar daarna bleek de tank toch leeg te zijn.

Foto: Omrop Fryslân

"We winnen samen en verliezen samen"

Na afloop nam de 28-jarige Arends de schuld op zich. "We gingen in het begin naar een goed resultaat, maar daarna zie je dat wij onze kansen niet pakken. En de wedstrijd loopt uit onze handen omdat zij hun eerste de beste kans wel pakken. Op 5-6 in de tweede set speel ik een baggergame, die neem ik voor mijn verantwoording."

Zijn maat, de Amsterdammer David Pel, zag dat anders. "Dat is totaal niet nodig. We winnen samen en verliezen samen. Ik heb afgelopen half jaar ook wel eens verzaakt, dat gebeurt. Dus nogmaals, ik zie dat helemaal niet zo."

Afgelopen jaar gingen Arends en Pel ook in in de eerste ronde onderuit in Rotterdam. Toen waren ze het hoofdtoernooi binnengekomen door twee rondes te winnen in het kwalificatietoernooi.

Trefwoorden: 
Sander Arends tennis Rotterdam
(advertinsje)
(advertinsje)