SC Heerenveen met dezelfde elf in bekerwedstrijd tegen Feyenoord

13 feb 2020 - 20:28

Sportclub Heerenveen-trainer Johnny Jansen verandert niets aan de opstelling voor de bekerwedstrijd tegen Feyenoord. Dezelfde elf spelers als in de laatste wedstrijd tegen VVV Venlo staan op het veld. Heerenveen speelt donderdag om 20:45 uur tegen Feyenoord.

Trainer Johnny Jansen:

"Hij heeft vijf weken stil gestaan en hij is daardoor nog niet top fit", zegt trainer Johnny Jansen over Runar Espejord. De spits kwam uit Noorwegen bij Tromsø vandaan en die competitie eindigt in december. "Dat betekent dat hij nu eigenlijk als het ware in de voorbereiding van het seizoen zit. Normaal gesproken heb je 6/7 weken nodig om je voor te bereiden op het seizoen. In die fase zit hij nu."

Daardoor speelt Odgaard en niet Espejord."Hij kan gewoon nog geen hele wedstrijd spelen. Dat willen we wel, maar dat is niet fair om van hem te verwachten. Dat mogen we niet van hem verwachten."

Espejord miste tegen Willem II een penalty en was nog niet zo gelukkig bij een paar grote kansen. "Maar dat maakt mij niet uit. We mogen hem pas beoordelen als hij echt fit is."

Van Rhijn gewoon weer in de basis; ook geen Hajal

Ook in de verdediging verandert er niets. Ook niet op de rechtsachterpositie, waar Ricardo van Rhijn speelt. "Hij is gewoon een prima back. Hij speelt de laatste tijd wat vlak. Hij heeft zelf ook wel zoiets van "verdomme, ik kan beter". Maar ik heb niet overwogen daar wat aan te veranderen. Sherel (Floranus) op Berghuis lijkt ons bijvoorbeeld een goeie keuze. Berghuis gaat zwerven en Sherel kan hem daar in vastbijten."

Ook op het middenveld verandert Jansen niets. Dus spelen Joey Veerman, Hichem Faik en Rodney Kongolo. "We hebben daar wel heel erg over nagedacht. Hajal ontwikkelt zich bijvoorbeeld erg goed. Maar ik verwacht dat het een vechtwedstrijd wordt. Dan hebben we deze jongens nodig."

Mitchell van Bergen:

Van Bergen: "Mindere fase, maar niet minder voetbal"

Mitchell van Bergen heeft zin aan het duel met Feyenoord. "Dit zijn toch potjes waar je naar uitkijkt. Straks sta je in de halve finale man. Dat zou wel fantastisch zijn."

Heerenveen heeft na de winterstop een mindere fase. Ze wonnen alleen maar penalty's van Willem II, maar verloren van Fortuna Sittard, Feyenoord en AZ. Tegen VVV Venlo pakten ze een punt. "Maar toch spelen we niet slecht. We geven de goals ongelukkig weg. Dat is het verschil met de wedstrijden van voor de winterstop. Als we dat voorkomen, heb ik er wel vertrouwen in tegen Feyenoord."

Opstelling: Bednarek, Van Rhijn, Dresevic, Botman, Floranus, Faik, Kongolo, Veerman, Van Bergen, Odgaard en Ejuke.

De wedstrijd begint donderdagavond om 20.45 uur en is live te volgen op Omrop Fryslân radio met commentaar van Roelof de Vries.

(advertinsje)
(advertinsje)