Sportcast: "Je kon bij Henk de Jong 'in aai yn de kont siede'"

10 feb 2020 - 17:17

Sportclub Heerenveen knokte voor de drie punten, maar pakte er maar één. SC Cambuur deed hetzelfde en pakte de drie punten net wel. Maar het was wel spannend, vooral bij Cambuur in de laatste minuten, toen MVV nog bijna de gelijkmaker scoorde. En dus maakte verslaggever Geert van Tuinen de opmerking: "Je kon bij Henk de Jong 'in aai yn de kont siede'." We praten deze week met verslaggevers Roelof de Vries, Geert van Tuinen en Arjen de Boer over het betaalde voetbal in Fryslân. Dit alles onder leiding van Jantine Weidenaar.

De podcast is ook te beluisteren op Spotify en in de podcast-apps.

Heerenveen had het zwaar zaterdagavond in de wedstrijd tegen VVV Venlo. Joey Veerman sprak schande van de manier waarop VVV de bus parkeerde. Arjen de Boer: "Maar VVV had groot gelijk. Zij spelen tegen degradatie. Ze komen voor een punt. Luc Nilis (assistent-trainer VVV, red.) zat naast mij en zei: één countertje hebben we nodig. En hopsa, ze scoorden ook nog."

VVV kwam uit een penalty op 1-0 en Heerenveen had het moeilijk om toch nog te gelijkmaker te maken. "Heerenveen mist creativiteit", aldus Roelof de Vries. "Je moet er ook een beetje geluk bij hebben, maar ze kwamen er niet doorheen. Ze hadden een Halilovic nodig. Maar hoe slecht is die, dat ze hem niet inbrengen?"

Zenuwachtig

Cambuur won met 2-1 van MVV. Lang leek het erop dat het een eenvoudige avond zou worden, maar na de 2-1 werd het nog wel even spannend. Van Tuinen: "Henk zei wel dat hij zich geen zorgen maakte, maar je kon wel aan hem zien dat hij zenuwachtig was. Het was zo erg, je kon 'in aai yn syn kont siede'."

De Leeuwarder club won evenwel weer en blijft daarmee eerste. Maandagavond spelen de concurrenten Jong Ajax, FC Volendam en De Graafschap. "Maar ik kan daar altijd slecht tegen. Ik zit dan niet lekker op de bank", zegt Van Tuinen. "Je hoopt dan dat ze punten laten liggen, maar ik kijk er niet graag naar."

Afwisselend praten sportverslaggevers Roelof de Vries, Andor Faber, Arjen de Boer en Geert van Tuinen in deze podcast je elke maandag bij over het sportnieuws. Presentatie is in handen van Andries Bakker of Jantine Weidenaar.

(advertinsje)
(advertinsje)