Sjinkie Knegt maakt volgende week zijn rentree in het shorttrack

10 feb 2020 - 10:38

Sjinkie Knegt maakt volgende week zijn rentree bij de wereldbekerfinale in Dordrecht. De shorttracker keert na dertien maanden terug in een officiële wedstrijd.

Knegt kreeg een wildcard, waardoor hij direct toegelaten wordt in het hoofdtoernooi en de kwalificatiewedstrijden op de individuele afstanden van vrijdag kan overslaan. Dat betekent dat Knegt zaterdag voor een uitverkochte hal zijn rentree kan maken. Mogelijk staat hij vrijdag al op het ijs bij de kwartfinale van de aflossing, maar dat maakt bondscoach Jeroen Otter dezelfde dag pas bekend.

Zwaar gewond

Knegt raakte vorig jaar zwaar gewond door een ongeluk met het aansteken van een houtkachel. Hij liep daarbij brandwonden op, waardoor men zelfs dacht aan het einde van zijn carrière. "Maar ik heb altijd goede hoop gehouden op een goed herstel. Het was een lang proces, maar ik ben zeer blij dat ik nu weer mag racen."

Knegt zal in Dordrecht aan vier onderdelen deelnemen. Twee individuele afstanden: de 1.000 en 1.500 meter, en de teamonderdelen de 'mixed relay' en de 'mannenrelay'.

Knegt heeft alle vertrouwen in z'n rentree. "Ik denk dat ik wat snelheid betreft al aardig mee kan komen. Qua conditie ben ik er nog niet helemaal. Dus ik ben wel benieuwd of ik wat kan meekomen."

Foto: Martin de Jong

Roelof de Vries over de rentree van Sjinkie Knegt

Ook Sven Roes is wederom opgeroepen voor de wereldbeker. Hij won vorige week in Dresden bij zijn debuut meteen een zilveren medaille.

Selectie

Inmiddels is de selectie voor de wereldbekerfinale ook bekend. Hieronder de shorttrackers die in actie komen.

Dames

Suzanne Schulting, Lara van Ruijven, Yara van Kerkhof, Rianne de Vries, Xandra Velzeboer en Georgie Dalrymple.

Heren

Itzhak de Laat, Daan Breeuwsma, Dylan Hoogerwerf, Friso Emons, Sven Roes en Sjinkie Knegt.

(advertinsje)
(advertinsje)