SC Heerenveen blijft in eigen huis steken op gelijkspel tegen VVV

SC Heerenveen heeft zaterdagavond een gelijkspel behaald tegen VVV-Venlo. In eigen huis werd het 1-1. Jonathan Opoku van VVV en Sherel Floranus van Heerenveen maakten de doelpunten.
Het eerste kansje van de wedstrijd was al na twee minuten voor Rodney Kongolo, maar zijn schot ging naast de goal. Ook de tweede kans kwam op naam van een Heerenveen-speler. Uit een hoekschop van Hicham Faik kopte Sven Botman in de negende minuut de bal naar de korte hoek, maar doelman Thorsten Kirschbaum was attent en keerde de bal.
Direct daarna waren het de Limburgers die op voorsprong konden komen. Uit een vrije trap van Thomas Bruns kopte de Engelsman Jerome Sinclair hard naast het Friese doel.

Grootste kans voor Van Bergen

Het duurde tot de 19e minuut voordat er weer een kans viel te noteren. Middenvelder Joey Veerman schoot vanaf de rand van het strafschopgebied, maar opnieuw was jet Kirschbaum die een doelpunt voorkwam. Ajax-huurling Botman was na een klein half uur voor de tweede keer dichtbij een doelpunt. De 19-jarige verdediger schoot van grote afstand, maar de bal ging net naast de paal.
De allergrootste kans in de eerste helft was voor Mitchell van Bergen. Hij kreeg de bal fortuinlijk voor zijn voeten, maar oog-in-oog met Kirchbaum schoot hij hard naast. Heerenveen zette in de slotfase van de eerste helft nog aan. Veerman vuurde nog een schot af op Kirschbaum, maar weer was de Duitser met een schitterende redding een Friese inzet de baas.
De openingstreffer kwam uiteindelijk tegen de verhouding in niet op naam van een Heerenveen-speler. Na een overtreding van verdediger Ibrahim Dresevic mocht Jonathan Opoku vanaf de penaltystip aanleggen. Hij faalde niet en dus kwamen de Limburgers op voorsprong.
Heerenveen ging daarna natuurlijk direct op zoek naar de gelijkmaker. Onder meer via Dresevic, die na een hoekschop de bal voor zijn voeten kreeg. Hij haalde uit, maar zijn inzet werd geblokt. Het duurde echter niet lang voordat de 1-1 wel op het scorebord stond, want Sherel Floranus kon in de 69e minuut een voorzet van Van Bergen met zijn linkervoet voorbij Kirschbaum tikken.
Chidera Ejuke leek drie minuten later Heerenveen zelfs op voorsprong te zetten, maar hij zag zijn schot op de paal terecht komen. Ook Floranus probeerde het in de 80e minuut nog een keer, maar weer was het Kirschbaum die de Friezen van scoren afhield.

Heerenveen op zoek naar de winst

In de 89e minuut kreeg SC Heerenveen via Faik nog een grote mogelijkheid. De aanvoerder schoot echter via een Limburgse voet net naast de goal. De allerlaatste inzet kwam uiteindelijk van de man die al een goal had gemaakt. Floranus probeerde het van grote afstand, maar zijn afstandsschot werd door Kirschbaum met een knappe redding verwerkt tot hoekschop. Die corner leverde niets meer op voor de thuisclub en dus bleef Heerenveen steken op 1-1.
Door het gelijkspel staat Heerenveen op de tiende plaats in de eredivisie met 29 punten uit 22 wedstrijden. Nummer negen Heracles Almelo heeft evenveel punten. Het gat met de plaatsen die recht geven op de play-offs voor Europees voetbal is vijf punten.
SC Heerenveen - VVV Venlo 1-1 (0-0) 57' Jonathan Opoku (penalty) 0-1; 69' Sherel Floranus 1-1.
Opstelling SC Heerenveen: Bednarek; Van Rhijn, Dresevic, Botman, Floranus; Kongolo (64' Hajal), Faik, Veerman; Van Bergen, Odgaard (64' Espejord), Ejuke.