VC Sneek sluit reguliere competitie af met overwinning

De volleybalsters van VC Sneek hebben zaterdagavond de laatste wedstrijd van de reguliere competitie gewonnen. In de Sneker Sporthal werd het tegen Dros-Alterno 3-0.
In de eerste set kwam VC Sneek niet in de problemen. De Friese ploeg stond vanaf het eerste punt punt voor en pakte de set uiteindelijk eenvoudig met 25-17. Ook in de tweede set begon Sneek meteen goed. Dat resulteerde al snel in een 9-2 voorsprong. Die voorsprong werd niet meer uit handen gegeven. De tweede set ging uiteindelijk met 25-14 naar de Snekers.
In de derde set had Sneek het even moeilijk. De ploeg kwam zelfs op een 2-7 achterstand, maar slaagde er wel in om die weer om te buigen tot 9-9. Daarna ging het lang gelijk op, maar op 24-23 benutten de Friezinnen direct hun eerste wedstrijdpunt.

Play-offs

Door de overwinning gaat VC Sneek als nummer vier de play-offs om het landskampioenschap in. In die play-offs strijden ze met nog vijf andere ploegen in een hele competitie om de landstitel.